Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти хочуть затримати контрнаступ ЗСУ: мер Мелітополя розкрив план противника
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти хочуть затримати контрнаступ ЗСУ: мер Мелітополя розкрив план противника

Противники використовують у своїх цілях мешканців окупованих територій, зазначив мелітопольський міський голова

30 серпня 2023, 17:10
Поділіться публікацією:

Розуміючи, що контрнаступ ЗСУ не зупинити, російська окупаційна адміністрація тимчасово захопленої частини Запорізької області повертає мешканців прифронтових населених пунктів з "евакуації", щоб використовувати їх як живий щит під час контрнаступу української армії. Як передає портал "Коментарі", про це у телеграм розповів мер Мелітополя Іван Федоров.

Окупанти хочуть затримати контрнаступ ЗСУ: мер Мелітополя розкрив план противника

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Мер нагадав, що росіяни ще у травні виселили мешканців 18 населених пунктів, розташованих неподалік лінії фронту, щоб нібито "захистити" від можливих "прильотів".

За словами Федорова, за більш ніж три місяці російські окупанти пограбували будинки місцевих, а в деякі заселилися самі.

"Тепер, коли лінія фронту стала ще ближчою до цих населених пунктів, гауляйтер Балицький (Ред. – Євген Балицький) вирішив повернути мешканців додому", — розповів мер Мелітополя.

За його словами, це загарбники роблять лише для того, щоб прикриватись громадянськими жителями як щитом і цим затримувати наступ українських військових.

"Рашисти ніколи не думають про цивільних, а лише використовують їх у своїх цілях", — резюмував Іван Федоров.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Володимир Зеленський анонсував "потужний вересень для України". За його словами, слід очікувати нових оборонних пакетів для ЗСУ, нових переговорів про гарантії безпеки для нашої країни, санкції проти РФ, про наближення справедливого миру. Експерти прокоментували виданню "Коментарі" ці заяви, а також розповіли про вересневі очікування.

Також видання "Коментарі" повідомляло – СБУ відпрацювала на відмінно: серед кадировців та колаборантів на Запоріжжі багато 300-х.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини