Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти готуються до нового масованого штурму: в ISW назвали напрямок
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти готуються до нового масованого штурму: в ISW назвали напрямок

Бої тривають біля Авдіївського коксохімічного заводу, поблизу південних та південно-західних околиць Авдіївки та Опитного

4 листопада 2023, 09:05 comments3492
Поділіться публікацією:

Російські окупанти готуються до "третьої серії великих штурмів під Авдіївкою" та "третього масованого штурму Авдіївки". Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту з вивчення війни (ISW).

Окупанти готуються до нового масованого штурму: в ISW назвали напрямок

Авдіївка. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики зазначають, що окупанти продовжили наступальні операції під Авдіївкою та досягли підтверджених успіхів. Геолокаційні кадри свідчать, що російські війська просунулися на південний захід від Красногорівки (4 км на північ від Авдіївки) до залізничної лінії на північ від Авдіївки.

Також у звіті Інституту вказано з посиланням на українського військового оглядача, що російські війська швидко будують зміцнення у тилових районах поблизу напрямів передбачуваного наступу в районі Авдіївки, щоб швидше запровадити резерви у бій.

Крім того, в районі Бахмута тривають бої, проте ані ЗСУ, ані російські окупанти вперед не просунулися.

У звіті Інституту також зазначається, що ЗСУ відбили механізовані російські штурми поблизу Вугледару 2 листопада. Геолокаційні кадри показують, як українські сили завдають удару по колоні російської бронетехніки під час російського штурму східної околиці Микільського за 4 км на південний схід від Вугледару.

Також тривають бої біля Авдіївського коксохімічного заводу, південних та південно-західних околиць Авдіївки та Опитного. При цьому українські війська постійно контратакують у цьому районі.

Читайте на порталі "Коментарі" — ні Україна, ні РФ не можуть прорвати фронт: пояснення британської розвідки.

Також видання "Коментарі" повідомляло – на початку листопада ситуація на фронтах російсько-української війни залишається складною. У той час, як ЗСУ просуваються вперед на лівому березі Херсонської області, росіяни, не зважаючи на втрати, штурмують наші позиції в районі Куп'янська та Авдіївки. За даними британської розвідки, саме на цьому напрямі агресор зазнав найбільших втрат за 2023 рік. Проте спроби оточити місто, яке є потужним укріпрайоном, продовжуються. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" військову ситуацію на даний момент.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини