Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти допитують працівників ЗАЕС: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти допитують працівників ЗАЕС: що відомо

Окупанти викликають на допити співробітників ЗАЕС

1 лютого 2024, 19:39
Поділіться публікацією:

Російські загарбники посилили тиск на працівників Запорізької атомної станції, які продовжують проживати в окупованому місті Енергодар, однак відмовилися співпрацювати з ворогом.

Окупанти допитують працівників ЗАЕС: що відомо

Фахівці ЗАЕС змушені майже два роки працювати в окупації. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє Центр національного спротиву, через специфічність та складність професії працівника атомної електростанції, окупанти не можуть набрати нових співробітників, оскільки спеціалістів не вистачає у самій Росії.

Зазначається, що діючих працівників станції на роботу не допускають, а натомість викликають на допити та погрожують членам їхніх родин.

Разом з тим, російська окупаційна адміністрація заявляє, що дефіциту кадрів на ЗАЕС немає, проте ця інформація не відповідає дійсності. Наразі станція не виробляє електроенергію та фактично є інструментом шантажу в руках ворога.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що керівник Головного управління розвідки МОУ Кирило Буданов заявив, що навесні розпочнеться новий контрнаступ ЗСУ. Глава ГУР розповів, що наразі Україна вичікує, коли повністю вичерпається наступ Росії, який розпочався восени минулого року. Буданов також повідомив, що у ході останнього наступу, який розпочався у листопаді 2023 року, РФ досягла незначних успіхів, однак намічених цілей не добилася.

"Коментарі" також писали, що майор ЗСУ Максим Жорін вважає, що російська армія не планує зупинятися і дійде туди, куди зможе фізично дійти. Він зауважив, на західні держави вони транслюють "готовність Путіна до компромісу і перемовин" тоді, як сам Путін відкрито говорить про плани продовжувати захоплення нових територій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини