Головна Новини Суспільство Війна з Росією Одну з найбільших ТЕС України повністю зруйновано: у Центренерго зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Одну з найбільших ТЕС України повністю зруйновано: у Центренерго зробили заяву

Зараз на Зміївській ТЕС триває розбір завалів та немає доступу до більшої частини обладнання

30 березня 2024, 09:25
Поділіться публікацією:

Зміївську ТЕС у Харківській області України було повністю зруйновано внаслідок масштабного російського ракетного удару 22 березня. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляється на сайті "Центренерго".

Одну з найбільших ТЕС України повністю зруйновано: у Центренерго зробили заяву

Зміївська ТЕС на Харківщині. Фото: із відкритих джерел

"Знищено всі блоки, пошкоджено допоміжне обладнання. Ступінь руйнування різний, від повного – до значного. Зараз на підприємстві триває розбір завалів і немає доступу до більшої частини обладнання. Тому можливостей більш точно оцінити масштаб пошкоджень, точні цифри щодо суми, необхідної для відновлення, а також будь-яких прогнозів щодо часу ремонтів – немає”, – зазначаються у публікації.

Міністр енергетики Герман Галущенко після того, як побував на Зміївській ТЕС та побачив масштаби руйнувань після влучень ворожих ракет, пообіцяв "допомагати максимально".

Зазначимо, масована ракетно-дронова атака на енергетику України з боку РФ, яка сталася в ніч на 22 березня, стала найпотужнішою з початку вторгнення, запевняють в Укренерго. Удари припали по теплових та гідроелектростанціях, а також магістральних підстанціях. Страшні прильоти та пошкодження – на ДніпроГЕС. А напередодні, 21 березня, була спроба знищити низку цілей у Києві, проте тоді вдалося відбитися, знищивши понад 30 ворожих ракет. Експерти продовжують аналізувати спеціально для порталу "Коментарі" причини та наслідки подібних повітряних атак ворога.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Білий дім назвав останні ракетну атаку Росії на енергомережу України спробою російського диктатора Володимира Путіна "занурити" країну "в темряву".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини