Головна Новини Суспільство Війна з Росією Одкровення Залужного та Забродського про хід війни: на що важливо звернути увагу
commentss НОВИНИ Всі новини

Одкровення Залужного та Забродського про хід війни: на що важливо звернути увагу

Стаття Валерія Залужного та Михайла Забродського - приклад того, як потрібно владі відверто і зрозуміло говорити з українцями про війну, перемога в якій не буде простою та швидкою

8 вересня 2022, 15:00 comments2786
Поділіться публікацією:

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та перший заступник голови Комітету Верховної Ради з нацбезпеки Михайло Забродський опублікували у виданні "Укрінформ" статтю про хід російсько-української війни та її можливий подальший розвиток. Які основні висновки можна зробити з неї? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Одкровення Залужного та Забродського про хід війни: на що важливо звернути увагу

Валерій Залужний та Михайло Забродський. Фото: з відкритих джерел

Цю статтю вже прочитали дуже багато як усередині України, так і за її межами

Директор Інституту світової політики, політичний експерт, автор книги "Гібридна війна" Євген Магда розмірковує так:

"Стаття Валерія Залужного та Михайла Забродського, безумовно, за своїм обсягом та якістю звертає на себе увагу. Це такий лонгрід, де не лише підбиваються підсумки півріччя бойових дій, а й чітко говориться, що війна буде тривалою. І до цього слід активно готуватись".

На думку експерта, такий здвоєний центр, де виступає головком ЗСУ та парламентарій з бойовим досвідом, обидва з генеральськими погонами та лампасами, що свідчить про серйозність підходу.

"Цю статтю вже прочитали дуже багато як усередині України, так і за її межами. І висновки кожен зробить свої. Але хотів би звернути увагу, що генерали Залужний та Забродський наголосили на необхідності постачання ЗСУ західного озброєння. На тому, що Україна навіть у разі ядерного удару не припинить спротив російській агресії. Тобто вони без політичних заяв показали готовність працювати далі, домагаючись необхідного результату", – наголошує Євген Магда.

Він вважає, що ця стаття стала чудовим прикладом комунікації влади з людьми. Коли без сюсюкання, без загравання – нам кажуть правду, такою, якою вона є. При цьому не драматизують та не намагаються залякати якусь частину суспільства.

"Упевнений, що такий діалог є вкрай важливим у нинішніх умовах. Як і постійна підтримка ЗСУ, і з боку українців, і з боку всіх цивілізованих країн, – наголошує експерт. – Ми маємо разом працювати на перемогу!".

Україна має всі можливості, при різкому збільшенні допомоги відповідним озброєнням, швидше закінчити цю війну перемогою

Політолог, експерт з питань російської агресії проти України Віктор Каспрук зазначає, що Залужний та Забродський у своїй статті чітко окреслили перспективи та можливості закінчення російсько-української війни.

"Україна за підтримки нашого стратегічного союзника Сполучених Штатів та інших партнерів щодо антипутінської коаліції має всі шанси перемогти московських агресорів. Питання тільки в тому — якою ціною і як довго продовжиться ця війна. Впадає в око, що ця стаття з'явилася напередодні зустрічі у союзників нашої країни на авіабазі Рамштайн, де знову розглядатиметься питання оборони України . Очікується, що міністр оборони США Ллойд Остін порушуватиме питання про збільшення військової допомоги до того рівня, щоб ЗСУ швидше могли вигнати загарбників з нашої території. Адже затягування війни може створити ще більші проблеми не лише для України, а й для всього колективного Заходу", – пояснює Віктор Каспрук.

Він вважає, що ця актуальна та виважена стаття чітко позначає проблеми та підштовхує наших союзників до прискорення їх вирішення.

"Адже під час війни за існування Української держави, будь-яке "шапкозакидництво" та приписування собі того, чого поки що немає, може зіграти лише на руку нашим ворогам. Йдеться фактично про те, що Сполучені Штати та держави-члени НАТО повинні допомогти Україні переозброїти, насамперед, наші ракетні війська, щоб ми, у разі потреби, мали можливість вражати стратегічні військові цілі і на території РФ. Тим самим докорінно змінивши ситуацію, за якої Росія може безкарно обстрілювати цивільні об'єкти України з далекої відстані, а українські військові не мають можливості на це відповісти", – акцентує експерт.

У цьому сенсі, продовжує він, нашою перемогою стане не лише звільнення всіх своїх територій, включаючи український Крим, а й саме розуміння путінським режимом, що покарання за військові злочини буде незворотним. Що ЗСУ можуть дістати ворогів будь-де, і від відплати ніде не вкриєшся.

"Очевидно, що у відкритій для публічного доступу статті не можна написати про всі плани українського військового командування, – наголошує Віктор Каспрук. – Однак у ній чітко окреслено те, що Україна має всі можливості, при різкому збільшенні допомоги відповідним озброєнням, швидше закінчити цю війну перемогою. Надання нам ракет великої дальності стримує загрозу застосування щодо України ядерної зброї. Однак необхідно вже зараз шукати способи запобігання його застосуванню РФ. Хоча зовсім не факт, що коли Путін зрозуміє, що остаточно програє, він не визнає допомогу зброєю Україні прямим втручанням у війну. І що не заявить, ніби мусить застосувати тактичну ядерну зброю "для захисту російського суверенітету". У своїй статті генерали Валерій Залужний та Михайло Забродський прямо говорять про те, що цивілізований світ має довести Росії та її керівництву, що вони не безкарні – і відповідь на все, що вони творять чи думають створити, буде адекватною. І це головне".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна запроваджує санкції проти правлячої "верхівки" Росії: про що говорить це рішення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

8 вересня 2022, 16:07

Дуже обережно, з оптимізмом, з купою умов (якщо, каби, якби, еслі, от тоді, ...) вони привели нас до головного: 1. Війна буде тривати роками, перейде на наступне десятиліття; 2. Сумувати не варто бо весь цей час відосики Зе-вироку будуть з нами, гинути будемо з його словами на вустах. Висновок: їдьте, якщо цінуєте майбутнє і воно у вас не пов'язано з розкраданням бюджету або ви не бойовик на сафарі за москалями.

Євген

8 вересня 2022, 14:29

Насправді стаття Залужного та Забродського це чіткий план кампанії 2023 року: 1. Оснащення важким західним озброєнням 10-20 нових бригад. 2. Звільнення Криму. 3. Досягнення паритету з РФ з дальності ракетного ураження. Але платні олігархічні політтехнологи намагаються, як завжди, збити акценти в інтересах своїх роботодавців та "підправити" позицію генералів, вчергове замутивши свідомість читачів. Тому найкраще послати всіх цих експертів-трактувальників подалі і прочитати статтю самим. А їхні роботодавці відразу наступні в черзі за путіним на шибеницю чи в камери.


Новини