Головна Новини Суспільство Війна з Росією Обов'язкова евакуація буде не лише з Донеччини: названі інші області
commentss НОВИНИ Всі новини

Обов'язкова евакуація буде не лише з Донеччини: названі інші області

Гаряча фаза війни в Україні триває і з настанням холодів є загроза, що низка населених пунктів залишиться без подачі тепла

11 серпня 2022, 15:55 comments1376
Поділіться публікацією:

Вимога про обов'язкову евакуацію торкнеться не лише мешканців Донеччини, а й інших регіонів. Насамперед, це стосується територій Запорізької, Херсонської та Харківської областей. Як передає портал "Коментарі", про це на брифінгу у медіацентрі "Україна – Укрінформ" заявила міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Обов'язкова евакуація буде не лише з Донеччини: названі інші області

Евакуація. Фото: з відкритих джерел

Міністр зазначила, що евакуювати людей із Донецької області доводиться не вперше, але, на жаль, цю практику доведеться продовжувати. За прогнозами, які є в уряду, людей доведеться евакуювати і з інших областей. Гаряча фаза війни триває, і ситуація лише погіршується. Тому з наближенням осінньо-зимового періоду доведеться ухвалювати рішення про те, щоб збільшувати кількість людей, яких потрібно евакуювати. Адже немає гарантії, що вдасться подати тепло до будинків мешканців низки регіонів.

Ірина Верещук припустила, що цілями російських атак можуть бути об'єкти теплоенергетики. Зокрема, частина міст та селищ у Запорізькій, Херсонській та Харківській областях може залишитися без опалення та електроенергії. Тому громадяни цих областей перші на черзі з евакуації.

Читайте також на порталі "Коментарі" – зустріч Зеленського та Путіна на полях саміту G20: які є варіанти. Експерти розповіли, в якому разі ця зустріч може відбутися і чому вона точно не вигідна господареві Кремля.

Також видання "Коментарі" повідомляло – мета – перемогти Росію до початку зими: наскільки це реально – чи є інші шляхи досягти миру. Експерти розповіли про це у ексклюзивному інтерв'ю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини