Головна Новини Суспільство Війна з Росією Новий випад країни-агресора: про що говорить реакція Заходу – якими будуть наслідки
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий випад країни-агресора: про що говорить реакція Заходу – якими будуть наслідки

У найближчі тижні ЄС, США та інші демократичні держави можуть остаточно закрити для Росії доступ до технологій подвійного призначення, припинити закуповувати російські товари, у тому числі нафту та газ

22 вересня 2022, 10:44
Поділіться публікацією:

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн заявила CNN, що, на її думку, останній крок російського диктатора путіна (оголошення часткової мобілізації, намір здійснити нові анексії українських територій, ядерні погрози) вимагає нового раунду санкцій Європейського союзу проти росії. Президент США Джо Байден, виступаючи на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, жорстко пройшовся по путінським погрозам. Про що говорить реакція США, ЄС і не лише на новий випад країни-агресора? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Новий випад країни-агресора: про що говорить реакція Заходу – якими будуть наслідки

Ізоляція Росії. Фото: з відкритих джерел

Путін своїм вбивчим зверненням до нації із заявою про необхідність часткової мобілізації "витягнув щасливий квиток" для федерації рашистів

Екс-дипломат, політичний експерт, заступник командира роти добровольчого формування Бориспільської місцевої територіальної громади №1 Вадим Трюхан розмірковує так:

"Так сталося, що путін не залишає вибору. Ані Україні, ані Заходу. Якщо ще минулого тижня ті ж угорці публічно заявляли про те, що не слід навіть у голос вимовляти словосполучення "восьмий пакет санкцій", то тепер вони, як і решта путінферштеєрів, триматимуть роти на замку, хіба що хило намагаючись якимось чином виторгувати щось собі. Вчора Путін своїм вбивчим зверненням до нації із заявою про необхідність часткової мобілізації "витягнув щасливий квиток" для федерації рашистів. Квиток у пекло. І хоч би як це цинічно не звучало, але, мабуть, вперше за всі більше восьми років війни, яку ми змушені вести проти росії за незалежність, свободу і виживання української держави, саме Україна виграє від того, що путін остаточно злетів із котушок".

По-перше, пояснює експерт, розумові процеси на Заході пришвидшаться. Та зброя, яку наші партнери де-факто планували дати нам десь навесні-літом, прийде вже за лічені місяці чи навіть тижні. По-друге, продовжує він, коаліція під назвою "Рамштайн", покликана допомогти Україні захистити себе від Росії, неодмінно збільшиться за кількісним складом. Плюс – посиляться санкції та інші обмежувальні заходи проти країни-агресора.

"На мій погляд, найближчими тижнями ЄС, США та інші демократичні держави остаточно закриють для Росії доступ до технологій подвійного призначення, припинять закуповувати російські товари, у тому числі нафту і газ тощо. Більше того, своїм вчорашнім рішенням путін серед іншого плюнув прямо в обличчя тим державам, які намагалися якось підтримувати з росією торговельно-економічні держави, – акцентує Вадим Трюхан. – Навряд чи, почувши про мобілізацію і так звані "референдуми", зраділи ті самі лідери Китаю, Індії, Туреччини. Впевнений, що нічого, крім роздратування, вони не відчували... У результаті рашистська федерація на всіх парах мчить у темне минуле. І воно для неї та її громадян буде абсолютно не веселим… Пора, нарешті, комусь зірвати в цьому божевільному російському паровозі стоп-кран – і зупинити військового злочинця №1 путіна разом із його організованим злочинним угрупуванням. І що швидше – то краще".

На нові кроки країни-агресора відповідним чином слід реагувати не лише Заходу, а й Україні

Директор Інституту світової політики, політичний експерт, автор книги "Гібридна війна" Євген Магда вважає недивною жорстку позицію лідерів західного світу щодо так званих "референдумів" та нових загроз з боку Росії.

"І терміни проведення псевдореферендумів, і формат, і місце, де вони проходитимуть, і відсутність навіть мізерних юридичних підстав для цього – це грає проти росії. Жодна цивілізована країна не визнає таких постановок", – упевнений Євген Магда.

На його думку, такі ініціативи Кремля стали наслідком паніки через наступ ЗСУ на Харківщині. На нові кроки країни-агресора відповідним чином потрібно реагувати не лише Заходу, а й Україні, впевнений експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — продовольча безпека у світі: чому для України важлива ця тема – чого досягає Росія.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення


Новини