Головна Новини Суспільство Війна з Росією Новий великий наступ Росії під питанням: у США назвали головну причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий великий наступ Росії під питанням: у США назвали головну причину

Аналітики ISW упевнені, що Росія не має бойової сили для масштабного наступу в "нереалістичні терміни"

8 лютого 2023, 07:30 comments2073
Поділіться публікацією:
Перед російським військовим командуванням Кремль знову поставив нереалістичний термін захоплення Донбасу. Саме тому окупаційні війська поспішають розпочати масований наступ у Донецькій області. При цьому російська армія все ще не має достатньої бойової сили, щоб досягти поставленої мети. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики оприлюднили оцінку міністерства оборони Великобританії про те, що Москва намагалася розпочати велику наступальну операцію з початку січня 2023 року, але змогла отримати лише кілька сотень метрів території на тиждень.

Як йдеться у звіті, такі повільні темпи пояснюються недоліком боєприпасів у РФ та нестачею маневрених підрозділів, необхідних для успішного та швидкого наступу.

У той же час фахівці вказали, що Росія навряд чи наростить бойову міць, необхідну для суттєвого впливу на кінець війни, тоді як військове командування продовжує вимагати нереалістичного та масштабного поступу.

"Російське керівництво знову планує рішучий наступ на основі помилкових припущень щодо своїх військових можливостей і не має бойової потужності, необхідної для підтримки більш ніж однієї великої наступальної операції", — наголосили в Інституті вивчення війни.

Крім того, експерти пояснюють, що спостерігали, як Кремль сигналізував про підготовку до наступу на початку 2023 року і дійшли висновку, що час і простір можуть завадити стрімким і широкомасштабним поступам Росії, оскільки наближається весна, яка непридатна для маневреної війни.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Кремлі знову зіпсують через постачання зброї Україні: про що це говорить.

Також видання "Коментарі" повідомляло — про що говорить попередження генсека ООН — чи справді мир на порозі Третьої світової війни.

Новий великий наступ Росії під питанням: у США назвали головну причину

Російські війська. Фото: Getty Images



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини