Головна Новини Суспільство Війна з Росією Новий фронт війни. З цієї території Путін може розпочати черговий наступ
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий фронт війни. З цієї території Путін може розпочати черговий наступ

Путін при підтримці Лукашенка може відкрити новий фронт війни та повторити напад на Україну з території Білорусі.

17 січня 2023, 14:17 comments1688
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Участь Білорусі у війні на боці Кремля не викликає сумнівів. Опозиційні активісти з Мінська попереджають, що Росія збирає свою військову техніку в цій країні, а аналітики вказують, що це може бути новий фронт війни. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на німецьке видання Welt.

Новий фронт війни. З цієї території Путін може розпочати черговий наступ

Росія може відкрити новий фронт війни. Фото з відкритих джерел

Путін і Лукашенко готуються провести спільні військові маневри в Білорусі, які триватимуть до 1 лютого. Згідно з заявами Міністерства оборони Білорусі передбачено відпрацювати повітряну розвідку, патрулювання повітряного кордону та авіаційну підтримку наземних військ.

"Це викликає в Україні погані спогади, адже саме звідти російські війська наступали на Київ на початку війни. Зрештою, російське вторгнення в лютому минулого року готувалося місяцями зосередженням військ нібито для маневрів", — пише Welt.

За повідомленням білоруських активістів, в останні дні на військові бази прибула військова техніка з Росії, щонайменше 8 російських винищувачів та 12 ударних вертольотів.

Військові експерти постійно попереджають про можливий напад з боку Білорусі, адже Лукашенко не просто віддав Путіну свою територію для російських військ, а й відправив у РФ близько 100 танків Т-72 та боєприпаси до них. Окрім того, на території Білорусі проводиться навчання російських мобілізованих, а також були помічені інструктори з Ірану, що передають знання про керування безпілотниками.

Військові аналітики стверджують, що поки в Білорусі не поміченні активні дії для підготовки нападу. Проте, варіант з відкриттям нової лінії фронту не варто повністю відкидати та слід готуватись до такої можливості.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україна отримає непереможні танки від Великобританії.

Також "Коментарі" писали про те. що Чехія почала відправляти в Україну модернізовані танки Т-72.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини