Головна Новини Суспільство Війна з Росією Нова тактика Росії щодо дронів: у Повітряних силах розповіли про можливі загрози
commentss НОВИНИ Всі новини

Нова тактика Росії щодо дронів: у Повітряних силах розповіли про можливі загрози

Юрій Ігнат пояснив, що росіяни фарбують свої безпілотники в чорний колір. Мета нової тактики Росії - ускладнити роботу української системи ППО.

26 листопада 2023, 10:42
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат розповів, про нову тактику росіян, які почали фарбувати безпілотники у чорний колір, щоб українським військовим було важче виявити їх у небі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву Ігната в ефірі телемарафону.

Нова тактика Росії щодо дронів: у Повітряних силах розповіли про можливі загрози

Російські безпілотники. Фото з відкритих джерел

Юрій Ігнат прокоментував ситуацію з новими атаками російських дронів по території України. За його словами, росіяни постійно працюють над удосконаленням БПЛА. Наприклад раніше Росія використовувала спеціальні матеріали зі світловідбивною поверхнею, однак тепер вони змінили тактику.

Росія почала використовувати безпілотники з матеріалом, який поглинає радіолокаційний сигнал, а також фарбує дрони в чорний колір.

"Зараз ми бачимо, що використали карбономатеріал. Карбон, який є поглинаючим матеріалом для радіолокаційного сигналу, і чорний колір — зрозуміло, чому", — Юрій Ігнат.

Речник командування ПС пояснює, що такі характеристики російських безпілотників будуть ускладнювати роботу української системи ППО, адже вогневим групам складніше буде виявити ворожі цілі. Попри це, Ігнат наголосив, що українська протиповітряна система продовжує вдало працювати та у ніч на 25 листопада змогла знищити 74 з 75 російських дронів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що військовий експерт назвав єдину країну, яка може надати Україні військову допомогу.

Також "Коментарі" писали про українського військового, який розповів про небезпечну тактику відступу росіян. Російські сили відходять зі своїх позицій, чекають українських військових, а потім накривають їх артилерійським вогнем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини