Головна Новини Суспільство Війна з Росією Нова тактика Росії: Британська розвідка пояснила, чому сповільнюється контрнаступ ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Нова тактика Росії: Британська розвідка пояснила, чому сповільнюється контрнаступ ЗСУ

Британська розвідка вказала на нову тактику Росії на фронті, яка сповільнює контрнаступ українських сил

4 липня 2023, 11:16
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Британські розвідники стверджують, що основною проблемою уповільнення українського контрнаступу стала велика кількість російських мін. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter Міноборони Великої Британії.

Нова тактика Росії: Британська розвідка пояснила, чому сповільнюється контрнаступ ЗСУ

Українські військові. Фото з відкритих джерел

Розвідники вважають, що Росія визначила пріоритети та вдосконалила свою тактику, яка спрямована на сповільнення контрнаступу ЗСУ на півдні України.

"Основою підходу було дуже інтенсивне використання Росією протитанкових мін. У деяких районах щільність мінних полів набагато більша, ніж передбачено військовою доктриною РФ", — пишуть у Міністерстві оборони Великої Британії.

Коли українська техніка сповільнюється на мінних полях, російська армія намагається завдавати ударів по бронетехніці. Під час таких атак росіяни використовують дрони-камікадзе, артилерію та ударні гелікоптери.

Попри певні успіхи з використанням нової тактики, британська розвідка зазначає, що Росія продовжує страждати від ключових моментів, зокрема це стосується нестачі артилерійських снарядів та перевантаженості підрозділів російської армії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що секретар РНБО Олексій Данілов назвав завдання номер один на сьогоднішньому етапі контрнаступу ЗСУ. Окрім того, Данілов заявив про "особливо плідні дні" на фронті та вказав, яку техніку знищили українські сили.

Також "Коментарі" писали про Володимира Зеленського, який назвав умову для переможного завершення війни. За його словами це має бути звільнення Криму, інакше тоді не можна буде говорити, що Україна перемогла у війні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини