Головна Новини Суспільство Війна з Росією Німецька розвідка розповіла про "стан системи Путіна"
commentss НОВИНИ Всі новини

Німецька розвідка розповіла про "стан системи Путіна"

Немає жодних ознак того, що позиції президента РФ ослабли, вважає глава Федеральної розвідувальної служби Німеччини

23 травня 2023, 16:53
Поділіться публікацією:

Через майже 15 місяців після початку великого вторгнення Росії в Україну немає жодних ознак того, що позиції голови РФ Володимира Путіна послабли. Таку думку висловив керівник Федеральної розвідувальної служби Німеччини (BND) Бруно Каль. Про це передають "Коментарі".

Німецька розвідка розповіла про "стан системи Путіна"

Німецька розвідка не спостерігає послаблення Путіна

"Ми не бачимо жодних тріщин у системі Путіна", — заявив він. Як він вважає, суспільна критика шляхів ведення війни — це банальні відмінності в Росії, а не загроза для системи.

"Попри окремі випадки висловлення критики, наприклад щодо боєприпасів, немає жодних ознак того, що система починає розхитуватися або розвалюється", — каже Каль. Одначе, він додає, що цілком усувати таку можливість теж не варто. Він каже, що РФ усе ще здатна "вести війну в довгостроковій перспективі", залучивши строковиків. Це також має стосунок до озброєння та боєприпасів.

"Тож про слабкість або про те, що діям Росії може настати кінець, не може йтися. Дійсно, існують вразливості та несподіванки — наприклад, щодо ефективності збройних сил. Але якщо Захід не буде дуже організовано підтримувати Україну й чинити опір, то стратегія Путіна, яка передбачає ставку на довгострокову перспективу та масу, може увінчатися успіхом", — наголосив Каль.

Також Каль розповів, з якого моменту BND знала про план Росії втогнутися до України:

"Приблизно за 14 днів до початку війни ми виявили явища, які не можна було інтерпретувати інакше", — була його відповідь на запитання журналістів.

Та він заперечив думку про те, що американські та британські спеціальні служби набагато раніше дізнались про наміри Путіна. За словами голови BND, Путін ухвалив рішення про вторгнення в Україну з огляду на безліч речей, "які не полягали в підрахунку кількості ракет або танків", передає dpa.

Тим часом, Путін зробив нову заяву про "захист Донбасу" та історичну несправедливість. 

Байден знову надішле сигнал Путіну: про що йдеться.

А Україна може стати Ізраїлем Східної Європи. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини