Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна може стати Ізраїлем Східної Європи
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна може стати Ізраїлем Східної Європи

НАТО може вибудувати з Україною "ізраїльську" модель безпеки

23 травня 2023, 16:14
Поділіться публікацією:

Держави Північноатлантичного альянсу працюють над проєктом угоди з Україною, в рамках якої наша держава матиме доступ до західного озброєння та мілітарних технології на довготривалих засадах. Про це, як повідомляють "Коментарі", передає The Wall Street Journal із посиланням на президента Польщі Анджея Дуду.

Україна може стати Ізраїлем Східної Європи

НАТО шукає модель безпеки для України

Президент США Джо Байден та інші західні очільники раніше заявляли, що відносини між НАТО й Україною можуть будуватися за взірцем американо-ізраїльських безпекових гарантій. Між США та Ізраїлем підписаний договір, який гарантує постачання ізраїльській стороні з боку США озброєнь протягом десяти років, але не має зобов'язань Вашингтона спрямовувати додаткову допомогу в разі вторгнення чи зовнішньої агресії. З посиланням на джерело у Білому дому ЗМІ пише, що західні альянти намагаються виробити модель можливої збройної допомоги Україні, виходячи з того, що вона не стане членом НАТО найближчими роками. Очікується, що така модель позбавить Кремль очікувань, що тривала війна відповідає його інтересам і що з роками обсяг західної підтримки України зменшиться.

Як зазначив Дуда у спілкуванні з WSJ, прийом України до НАТО неможливий, поки на її території йде війна, але інвазія Росії відкрила Києву дорогу до Північноатлантичного альянсу.

Ймовірно, що на саміті НАТО у Вільнюсі в липні оголосять утворення ради НАТО — Україна. Київ матиме право збирати засідання ради та звертатися до країн альянсу з запитами про допомогу. Безпосередніми учасниками угоди про надання гарантій безпеки Україні мають стати США, Великобританія, Франція та Німеччина, передає DW.

Тим часом, Байден знову надішле сигнал Путіну: про що йдеться.

Німеччина роздратована діями Угорщини щодо України.

А Медведєв відреагував на ситуацію в Бєлгородській області



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини