Головна Новини Суспільство події Байден знову надішле сигнал Путіну: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден знову надішле сигнал Путіну: про що йдеться

США хочуть надіслати сигнал Росії про свою відданість захисту Фінляндії

23 травня 2023, 15:00 comments1251
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден на початку липня здійснить візит до Фінляндії на саміт північноєвропейських країн та Сполучених Штатів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це з посиланням на джерела пише видання "Iltalehti".

Байден знову надішле сигнал Путіну: про що йдеться

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Очікується, що у саміті у Гельсінкі візьмуть участь лідери США, Фінляндії, Швеції, Данії, Норвегії, Ісландії.

Візит голови Білого дому до Фінляндії наближається до початку Вільнюського саміту НАТО. Глави держав НАТО зустрінуться у Литві 11 та 12 липня. Можливою датою візиту можуть бути вихідні перед самітом, тобто 8-9 липня.

Джерела розповіли виданню, що таким візитом Вашингтон має намір послати сигнал Москві про свою прихильність до захисту Фінляндії, яка у квітні приєдналася до НАТО, і всіх північноєвропейських країн.

Це буде перший візит лідера США до Фінляндії, який не буде безпосередньо пов'язаний із відносинами Сполучених Штатів із Росією, підкреслило видання.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російська нафта продовжує надходити до країн ЄС у вигляді пального з інших країн, незважаючи на відповідне ембарго. Як пише Spiegel, особливо тут старається Індія. Чому таке відбувається? Яких заходів слід вжити, щоб прикрити наявні лазівки, а також завдати нового удару по російській економіці, яка живе в основному за рахунок торгівлі нафти, нафтопродуктами та газом? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи буде ефект від нових санкцій проти РФ – чому агресорові вдається їх оминати. Експерти детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.iltalehti.fi/
comments

Обговорення


Новини