Головна Новини Суспільство Війна з Росією Німеччина оголосила про військову допомогу для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина оголосила про військову допомогу для України

ФРН виділила черговий пакет військової допомоги Україні для протистояння Росії

23 листопада 2023, 17:36
Поділіться публікацією:

Німеччина передасть черговий пакет воєнної допомоги Україні. Про це, як повідомляють "Коментарі", на своїй офіційній веб-сторінці оголосив уряд ФРН.

Німеччина оголосила про військову допомогу для України

Німеччина заявила про військову допомогу Україні

Як сказано в інформації уряду Німеччини, армії України будуть передані двадцять бойових машин піхоти Marder з боєкомплектом, 2380 артилерійських снарядів калібру 155 мм, машина для розмінування Wisent 1, 2428 засобів зв'язку з криптошифруванням, а також броньовані машини швидкої допомоги, вантажівки та звичайні машини швидкої допомоги. Раніше міністр оборони Борис Пісторіус під час сімнадцятої конференції "Рамштайн", присвяченої наданню військової допомоги Україні, також взяв зобов'язання поставити чотири додаткові одиниці системи ППО IRIS-T SLM. Їхня передача запланована на 2025 рік. Загальна вартість нового німецького пакету мілітарної допомоги ЗСУ оцінюється у 1,3 мільярда євро.

Крім того, міністр оборони ФРН пообіцяв, що Німеччина й надалі підтримуватиме Україну "і зараз, і в довгостроковій перспективі".

Раніше Bloomberg з посиланнями на джерела, знайомі із ситуацією, писав, що німецька влада планує збільшити витрати на військову допомогу Україні в 2024 році вдвічі — до 8 мільярдів євро. Але зараз, коли Мінфін Німеччини заборонив майже всім міністерствам та відомствам країни брати на себе нові фінансові зобов'язання, їхнє майбутнє перебуває під питанням.

Тим часом, глава зовнішньої розвідки розповів про план Путіна у чотири етапи щодо України та Заходу. Путін не змінив своїх планів щодо України та Заходу і збирається й надалі вести війну та розширювати військові конфлікти у всьому світі.

Захід може виявитися не готовим до війни на виснаження. Чому Путін не може тримати солдатів в Україні вічно: який сценарій найнебезпечніший для України.

А в ЄС ще одна країна захотіла переговорів України РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини