Головна Новини Суспільство Війна з Росією Нічого не змінює: Ігнат прокоментував ймовірне застосування РФ нових дронів
commentss НОВИНИ Всі новини

Нічого не змінює: Ігнат прокоментував ймовірне застосування РФ нових дронів

Під час нічних атак росіяни використовують різні типи безпілотників

31 липня 2024, 15:36
Поділіться публікацією:

Під час нічних атак ворог часто використовує різні типи БпЛА: передусім це 136/131-ші шахеди, а також БпЛА невстановленого типу, імітаційні хибні цілі, про це відзначив колишній речник Повітряних сил Юрій Ігнат. При цьому він визнав, що противник, дійсно, постійно удосконалюється, і може з’являтися щось нове.

Нічого не змінює: Ігнат прокоментував ймовірне застосування РФ нових дронів

Юрій Ігнат

"Про такі застосування Повітряні Сили не раз повідомляли в офіційних зведеннях та коментарях. Тож нічого нового. Імовірно, що і цієї ночі серед уламків шахедів, будуть знайдені ударні БпЛА інших типів. Це нічого не змінює – все треба знищувати усіма доступними засобами, головне – ефективно та раціонально", — відзначив Ігнат.

За його словами, під час ведення протиповітряного бою уночі, тип цілі визначається за її параметрами: висота, швидкість, а також за візуальними та акустичними даними. Точно встановити, що це за дрон чи ракета можливо після дослідження уламків, додав Ігнат.

При цьому колишній речник Повітряних сил підкреслив, що 89 збитих дронів – це фактично така ж атака, як на початку року, уночі 1-го січня 2024 року було збито 87 ударних БпЛА.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в ніч на 31 липня Росія здійснила масовану атаку безпілотників по Україні. У Росії відзвітували про ураження кількох об’єктів, де нібито розміщувались іноземні найманці. Росія нібито знищила пункт розміщення іноземних найманців поблизу аеропорту Бориспіль, а  також пункти розташування ЗСУ у Броварах, Київської області. Крім того, російські пропагандисти стверджують, що атакували пункти розташування ЗСУ біля полігону в Житомирській області, склади біля залізничної станції в Кременчуці та військовий аеродром у Миргороді Полтавської області. Разом з тим, всі заяви росіян безпідставні, адже Повітряні сили повідомили про вдале знищення усіх 89 російських дронів.

Окрім того, український фахівець у галузі військових радіотехнологій Сергій "Флеш" Бескретнов вважає, що Україну в ночі 31 липня атакували не лише російські "Шахеди", а й нові російські безпілотники "Гербери".





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини