Головна Новини Суспільство Війна з Росією Не "Шахеди": військовий експерт розповів, які нові дрони РФ атакували Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Не "Шахеди": військовий експерт розповів, які нові дрони РФ атакували Україну

Росія могла використати новий вид безпілотників для атаки по Україні, щоб "вимотати" українську систему ППО.

31 липня 2024, 14:00
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Український фахівець у галузі військових радіотехнологій Сергій "Флеш" Бескретнов вважає, що Україну в ночі 31 липня атакували не лише російські "Шахеди", а й нові російські безпілотники "Гербери". За словами військового експерта, головна мета таких дій виявити засоби української протиповітряної оборони.

Не "Шахеди": військовий експерт розповів, які нові дрони РФ атакували Україну

Російські дрони атакують Україну. Фото з відкритих джерел

Згідно з даними Повітряних сил ЗСУ під час масованої атаки Росії, Україна збила усі 89 російських дронів. У Повітряних силах попередньо вважають, що були збиті ударні "Shahed-131/136". Однак Сергій Флеш вказує, що крім "Шахедів", Росія могла використати і інші дрони.

"Є велика ймовірність, що сьогодні вночі Україну атакували не Шахеди, а нові дешеві Гербери. Або атака була комбінована. Про це свідчить багато фактів. Тому, їх летіло так багато і результат знищення 100%.  Ціль була вимотати наше ППО", — вважає експерт

Український фахівець наголошує, що потрібно, аби військові знайшли уламки та детальної дослідили. За його словами, на те, що деякі безпілотники були "Гербери" вказує те, як вони падали після ураження.

"Шахед так не горить і так повільно не падає. Такого відео падіння Шахеда в штопорі ніхто не бачив. Легка Гербера з фанери і пінопласту, вважаю саме так i горить і падає", — прокоментував Сергій Флеш відео в соцмережах з падінням російського дрона.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що речник української військової розвідки Андрій Черняк розповів про новий тип російських безпілотників. За його словами армія РФ почала використовувати дешеві дрони схожі на "Шахеди", щоб виявити українську систему ППО, збільшити витрати України на оборону та вичерпати запас ракет.

Також "Коментарі" писали про те, як український дрон палицею атакував російський безпілотник.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини