Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ні сьогодні, ні завтра: Нідерланди відповіли, коли розпочнуть навчання українців на F-16
commentss НОВИНИ Всі новини

Ні сьогодні, ні завтра: Нідерланди відповіли, коли розпочнуть навчання українців на F-16

Нідерланди відмовилися називати терміни навчання українських пілотів, зазначивши лише, що це станеться найближчими місяцями

14 червня 2023, 17:45 comments2487
Поділіться публікацією:

Поки що лише за кілька місяців Нідерланди готові розпочати навчання українських пілотів на винищувачах F-16. Про це оголосила міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен, повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на її Twitter.

Ні сьогодні, ні завтра: Нідерланди відповіли, коли розпочнуть навчання українців на F-16

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

"Я щойно повідомила Палаті представників про нову підтримку України. Ми розпочнемо навчання F-16 протягом кількох місяців", — написала міністр.

Вона також розповіла, що зараз Нідерланди разом із партнерами працюють над центром підготовки F-16.

"Ми також продовжимо зміцнювати українську протиповітряну оборону", — повідомила Оллонгрен.

Варто зазначити, що Нідерланди та Данія очолили авіаційну коаліцію з навчання українських пілотів на американських винищувачах F-16. Ці країни мають спеціальні авіатренажери.                                                          

Читайте також на порталі "Коментарі" — слідом за Британією, Францією, Нідерландами про готовність навчати українських пілотів, ставши частиною "літакової коаліції", заявила Бельгія. І хоч безпосередньо про передачу нам тих же британських винищувачів Eurofighter Typhoon поки не йдеться, лід, схоже, рушив. У Міноборони України, до речі, раніше зазначили, що ми потребуємо 40-50 літаків на кшталт американських винищувачів F-16. Які перспективи того, що ми в найближчому майбутньому отримаємо потрібні "крила"? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Байдена відповіли голові МЗС Росії Сергію Лаврову, який боїться ескалації через передачу F-16 Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини