Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ні Путін, ні Зеленський не готові: президент Бразилії образився, що його мирний план ігнорують
commentss НОВИНИ Всі новини

Ні Путін, ні Зеленський не готові: президент Бразилії образився, що його мирний план ігнорують

Лула да Сілва стверджує, що Бразилія "працює заради миру в Україні"

3 серпня 2023, 10:10 comments1916
Поділіться публікацією:

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва знову заговорив про "мирні ініціативи" для України. Лідер Бразилії скаржиться, що на його так званий план навіть не звернули увагу. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

Ні Путін, ні Зеленський не готові: президент Бразилії образився, що його мирний план ігнорують

Президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться про те, що президент Бразилії Лула да Сілва намагається показати, що його країна докладає великих зусиль, щоб скоріше в Україні настав мир, але поки що до цього "ні Путін, ні Зеленський не готові".

Лідер Бразилії пояснив, що його країна разом із іншими хоче сформувати "мирну пропозицію" для України, коли цього захочуть обидві сторони. При цьому Лула да Сілва розкритикував західні держави і Раду Безпеки ООН за те, що вони нічого не роблять, щоб війна припинилася.

Лідер Бразилії зазначив, Радбез ООН показав, що він не може виконувати покладені на нього зобов'язання. За словами Сілви, США вторглися до Іраку, Франція та Англія вторглися до Лівії, тепер ось Росія. І кожен має право вето.

Дісталося від президента Бразилії також "Великій сімці", яка, як вважає Луїс Інасіу Лула да Сілва, більше не повинна існувати, а на зміну їй має прийти більше група за принципом G20, до якої увійдуть країни, що розвиваються.

"Я сподіваюся, що раз і назавжди люди побачать, що обговорення політики в G7 застаріло. Після G20 G7 навіть не повинно бути", — сказав Лула да Сілва.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому політики, які раніше чекають, почали розгойдувати тему миротворчості – чи допоможе це РФ.

Також видання "Коментарі" повідомляло – світ бразильською: Бразилія на саміті G7 запропонує своє "посередництво" у війні в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини