Головна Новини Суспільство Війна з Росією Неочікуваний крок від Японії: потужна підтримка
commentss НОВИНИ Всі новини

Неочікуваний крок від Японії: потужна підтримка

Японія надасть Україні гуманітарну допомогу на 400 мільйонів доларів. Кошти підуть на реконструкцію України.

15 квітня 2023, 22:10 comments1224
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Японія оголосила, що виділяє 400 млн доларів на відновлення України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Facebook Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Неочікуваний крок від Японії: потужна підтримка

Кісіда Фуміо та Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

Виділені грантові кошти від уряду Японії надійдуть на відновлення критичної інфраструктури України, яка постраждала від російської агресії. Загалом кошти будуть виділятись на гуманітарні цілі в Україні: обладнання для розмінування, медичні препарати, засоби для освіти, а також у сферу суспільного мовлення, аграрного сектору та комунальних послуг.

Окрім 400 млн доларів, ще 70 млн Японія виділить на відновлення України через програму розвитку ООН. Наразі відомо, що з початку року між Україною та Японією є домовленість про отримання 600 млн доларів для забезпечення відновлення України від наслідків російського вторгнення.

Нагадаймо, що уряд України спільно з міжнародними організаціями у березні вказали суму потреб для України після війни з Росією. Згідно з аналізом за рік війни на відновлення України потрібно 411 млрд доларів. Час відновлення оцінили у 10 років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що зафіксовані масові втрати російських елітних частин в Україні.

Також "Коментарі" писали про несподівану роль Угорщини на війні в Україні. Згідно з витоком секретних матеріалів розвідки США, Угорщина надала дозвіл на переправу через свою територію військової техніки для потреб України. Прем'єр-міністр Віктор Орбан наголошував, що проти того, аби військова техніка союзників перебувала, або проїжджала по території Угорщини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини