Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зафіксовані масові втрати російських елітних частин в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Зафіксовані масові втрати російських елітних частин в Україні

Виток секретних матеріалів вказує, що Кремль втратив велику частину свого спецназу в Україні. Російське керівництво не правильно використовувало свої елітні загони.

15 квітня 2023, 20:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росіяни використали свої елітні частини разом з піхотою у війні в Україні і таким чином спецназ РФ зазнав великих втрат. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Washington Post.

Зафіксовані масові втрати російських елітних частин в Україні

Спецназ РФ. Фото з відкритих джерел

Згідно з витоком секретних матеріалів розвідки США, Кремль не вірив у професійність своїх командувачів, тому під час повномасштабного вторгнення вирішив долучити спецназ до прямих боїв. Однак спецпризначенці зазнали колосальних втрат у цих боях. За оцінками аналітиків три бригади російського спецназу втратили 90-95% солдатів. А на підготовку одного елітного бійця слід витратити близько чотирьох років.

Аналітики зазначають, що такі дії вплинули на війну в Україні, обмеживши Кремль у використанні своїх елітних загонів у майбутньому.

"Це вплинуло на решту війни, тому що Росія втратила всі ці ключові можливості, які вона не могла легко замінити — як обладнання, так і таланти", — військовий експерт і старший науковий співробітник Дослідницького інституту зовнішньої політики Роб Лі.

Видання наводить приклад використання спецназу у перші дні війни поблизу Харкова, де російські спецпризначенці діяли без особливої підтримки регулярної армії РФ, через що зазнали значних втрат. Подібна ситуація спостерігалась у Маріуполі, Вугледарі та інших містах.

Лі наводить приклад смерті командира бригади російського спецназу у Вугледарі. Військовий експерт зазначає, що діяльність спецназу так близько до фронту показує, або великі втрати елітних військ РФ, або їх неправильне використання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв прогноз про те, на скільки часу вистачить елітного складу групи "Вагнера" у війні в Україні.

Також "Коментарі" писали, що вони не хотіли воювати на боці Росії, але окупанти вчинили воєнний злочин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини