Головна Новини Суспільство Війна з Росією Несподівана роль Угорщини на війні в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Несподівана роль Угорщини на війні в Україні

Орбан міг дозволити військовій техніці перенаправлятись через територію Угорщини.

14 квітня 2023, 18:00 comments3491
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Витік документів США проливає цікаві факти на політику Угорщини. У файлах з поміткою "цілком таємно" зазначено, що Угорщина дозволяла союзникам використовувати свій повітряний простір для доставки збої в Україну. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Politico.

Несподівана роль Угорщини на війні в Україні

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

Злиті секретні дані кілька разів згадують Угорщину. У документах ЦРУ від другого березня повідомляється, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан назвав США "одним із трьох головних противників своєї партії" під час політичної наради 22 лютого.

Це не дивно, адже Орбан обрав власний курс під час війни в Україні. Угорський лідер підтримує дружні стосунки з Росією та пропагує залишити Україну на одинці зі своїм ворогом. Однак, секретні матеріали свідчать, що попри обіцянки Орбана не переправляти зброю до України через свій кордон, угорський політик дозволив таке переміщення.

"В одному з оприлюднених документів детально описується план, згідно з яким українські пілоти перелетять на подарованих гелікоптерах з Хорватії в Україну через повітряний простір Угорщини",  — зазначає видання.

Таким чином через Угорщину проходить військова техніка, яка потрапляє в Україну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Віктор Орбан підтримав суперечливу пропозицію президента Франції Еммануеля Макрона.

Також "Коментарі" писали про скандальну заяву угорського лідера щодо допомоги Україні від Євросоюзу. Саме на неї відреагував російський політик Дмітрій Медведєв, який похвалив Віктора Орбана за такі слова, назвавши його "молодцем".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини