Головна Новини Суспільство Війна з Росією Не всі мають смартфони. З введенням електронного кабінету призовника можуть вникнути проблеми
commentss НОВИНИ Всі новини

Не всі мають смартфони. З введенням електронного кабінету призовника можуть вникнути проблеми

Неможливо зробити електронний кабінет призовника обов’язковим, оскільки закон не зобов’язують кожного українця мати смартфон, відзначив у коментарі «Київ24» юрист Роман Лихачов, пишуть «Коментарі»

31 січня 2024, 19:03
Поділіться публікацією:

В законопроекті про мобілізацію, який був внесений у Верховну Раду 30 січня, пропонується зобов’язати українців створювати електронник кабінет призовника. Проте, як підкреслює юрист Роман Лихачов, жоден закон не зобов'язує людину мати смартфон, тому із запровадженням електронного кабінету призовника можуть виникнути проблеми.

Не всі мають смартфони. З введенням електронного кабінету призовника можуть вникнути проблеми

Тепер кожному треба "видати" смартфон

"Законодавчим актом не вказано про обов'язок людини мати електронні засоби. Більш того, в нас деякі люди навіть відмовляються від того, щоб обрати ідентифікаційний код. А нещодавно суд виніс про те, що "Свідки Єгови", наприклад, можуть не проходити військову службу, а замінювати обов'язково на альтернативну. Тобто з цим питанням не прийнятий другий нормативний акт: якщо дійсно особа не має смартфону або не має за що його купити взагалі"
, – зазначає правозахисник.

Нагадаємо, як писали "Коментарі", 30 січня до парламенту було внесено законопроект про мобілізацію. Він передбачає багато нововведень.

Наприклад, як повідомляли "Коментарі", буде введено нововведення для держслужбовців.

Також "Коментарі" детально розповідали про те, що змінилося у законопроекті про мобілізацію. У ньому, як і в попередньому варіанті, за неявку до Територіальних центрів комплектування (ТЦК) до громадян пропонується застосовувати низку покарань. Крім того, зміни до закону про мобілізацію передбачають відміну відстрочки для низки державних службовців, правоохоронців. Є низка моментів щодо призову інвалідів, обмежено придатних, щодо демобілізації. Частина експерті вважає, що багато норм у законопроекті є необґрунтованими. Також є думка, що вони порушують Конституцію.

Окрім того, "Коментарі" писали, що нардеп Ярослав Железняк спрогнозував, коли Верховна Рада почне розглядати законопроект і коли прийме його в цілому.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

31 січня 2024, 19:40

Так вони скопіювали цей закон з російського. Янетряпки і янелохи свого розуму не мають. А з кого брати приклад? З братнього - російськощелепного. Додали більше трешу та диктату. Але не врахували в рази більшу бідність, обікрадених юдейцями, в порівнянні навіть з російською - там в кожного найбільш сучасні. Хоч провладні брехуни, Інформаційний спротив, наприклад, переконують в іншому. Тепер, навіть ті, хто має, відмовиться, щоб оператор не визначив.


Новини