Головна Новини Суспільство Війна з Росією Не тільки Німеччина. Ще дві країни доставили системи ППО Patriot в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Не тільки Німеччина. Ще дві країни доставили системи ППО Patriot в Україну

США, Нідерланди та Німеччина передали Україні протиповітряні системи Patriot.

19 квітня 2023, 16:12
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

18 квітня на сайті уряду Німеччини з'явилась інформація, що система протиповітряної оборони Patriot була доставлена в Україну. Тепер перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Олександр Павлюк оголосив, що ще дві країни надали такі ж системи. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Telegram Павлюка.

Не тільки Німеччина. Ще дві країни доставили системи ППО Patriot в Україну

Система ППО Patriot. Фото з відкритих джерел

Українська влада неодноразово наголошувала на потребі протиповітряних системах, які могли б збивати російські ракети, а також стримувати авіацію. Одним з найефективніших комплексів вважається американська система Patriot.

Німеччина офіційно оголосила, що 18 квітня ця ППО була доставлена в Україну. США повідомляли, що збираються надіслати Patriot до України, проте не вказували дату, тому не було відомо чи протиповітряна система в Сполучених Штатах, чи на території України. Тепер з'явилось підтвердження від офіційної особи, що американська ППО Patriot. Також до Німеччини та США долучились Нідерланди.

"До України прибули системи ППО Patriot від США, Нідерландів та Німеччини. Дякуємо нашим партнерам за суттєве підсилення протиповітряної оборони України!", — заявив перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Олександр Павлюк

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про американського дослідника тероризму Брайана Дженкінса, який говорить, що Путін використовує ядерні погрози одразу для двох цілей: залякати союзників України та переконати російську громадськість, що вона стоїть перед знищенням.

Також "Коментарі" писали про президента Бразилії, який змінив свою думку щодо цілісності України.



 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини