Головна Новини Суспільство Війна з Росією Не тільки F-16: Швеція оголосила про навчання українських пілотів на своїх винищувачах
commentss НОВИНИ Всі новини

Не тільки F-16: Швеція оголосила про навчання українських пілотів на своїх винищувачах

Після кількох країн, які оголосили, що будуть навчати українських льотчиків на бойових літаках F-16, Швеція запропонувала навчання на своїх винищувачах.

25 травня 2023, 17:03
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр оборони Швеції Пол Йонсон оголосив, що українські пілоти пройдуть підготовку на швейцарських винищувачах JAS 39 Gripen. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на телеканал TV4.

Не тільки F-16: Швеція оголосила про навчання українських пілотів на своїх винищувачах

Шведський винищувач Gripen. Фото з відкритих джерел

Шведський міністр оборони Пол Йонсон та міністр цивільної оборони Карл Оскар Болін перебувають з офіційним візитом в Києві. Політики зустрінуться з українським керівництвом та відвідають військові частини, які вже використовують шведське оборонне озброєння.

За словами Йонсона, кілька українських льотчиків, які вже пройшли підготовку, зможуть у майбутньому пройти практику на симуляторах та випробувати бойові літаки JAS 39 Gripen. Попри це міністр оборони Швеції зазначив, що його країна наразі не зможе відправити винищувачі до України.

"Літаки, які є у Швеції, потрібні для нашої власної національної оборони, наразі позичати якісь літаки Україні неактуально", – сказав Пол Йонсон.

JAS 39 Gripen – це шведський бойовий літак, який здійснив перший політ у 1988 році, а на озброєння скандинавської країни був поставлений у 1996 році. Наразі у Швеції є шість дивізій цих літаків, що складає менш як 100 одиниць авіатехніки. Окрім того, не всі вони перебувають в стані здатному для вильотів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Швеція вже два рази відмовляла Україні у доставці винищувачів Gripen. Попри це, є дві причини, чому це може бути добра новина.

Також "Коментарі" писали, що аналітики з'ясували головні причини, чому західні союзники досі не надали Україні американські бойові літаки F-16.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини