Головна Новини Суспільство Війна з Росією Не тільки F-16: ще одна країна близька до ухвалення рішення про передачу Україні винищувачів
commentss НОВИНИ Всі новини

Не тільки F-16: ще одна країна близька до ухвалення рішення про передачу Україні винищувачів

За інформацією Politico, Швеція наближається до передачі Україні винищувачів Gripen.

19 жовтня 2023, 09:25 comments1135
Поділіться публікацією:

В уряді Швеції йде активне обговорення питання про постачання Україні багатоцільових винищувачів Gripen. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Politico".

Не тільки F-16: ще одна країна близька до ухвалення рішення про передачу Україні винищувачів

Винищувач. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що в уряді Швеції побачили активну позицію інших європейських країн щодо готовності поставити Україні літаки F-16. Такі країни, як Норвегія, Данія, Бельгія та Нідерланди активно включилися у процес. Тому у Швеції також вирішили всерйоз задуматися про передачу Gripen ЗСУ.

У матеріалі йдеться, якщо Швеція ухвалить позитивне рішення щодо відправлення літаків, є всі підстави говорити, що вже через рік літаки будуть в Україні. За рік українські пілоти та інженери мають вивчити всі моменти з управління та обслуговування винищувачів.

Зазначається, що Gripen можуть значно допомогти українським захисникам контролювати свій повітряний простір, адже вважаються відносно дешевими та простими в обслуговуванні. Також літаки можуть працювати з більш коротких, вужчих злітно-посадкових смуг, включаючи імпровізовані злітно-посадкові смуги на прямих ділянках автомагістралей.

Зазначимо, раніше повідомлялося, що українські льотчики вже завершили ознайомлювальну підготовку на шведських винищувачах Gripen. Про це заявив прем'єр-міністр Швеції Пол Йонсон. Цей крок може свідчити, що Україна таки отримає винищувачі Gripen. Питання лише у часі та у кількості.                                                

Читайте також на порталі "Коментарі" — у ЗСУ відреагували на чутки про передачу Україні F-16 уже у лютому.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини