Головна Новини Суспільство Війна з Росією Не прийти за повісткою у ТЦК: стало відомо, коли це можливо "без наслідків"
commentss НОВИНИ Всі новини

Не прийти за повісткою у ТЦК: стало відомо, коли це можливо "без наслідків"

Є лише 4 причини, коли можна не з'явитися до ТЦК

24 травня 2024, 11:02
Поділіться публікацією:

Законодавство України визначає кілька поважних причин, через які можна не приходити до Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Вони мають бути підтверджені документально. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє спеціальний сайт Міноборони з мобілізації.

Не прийти за повісткою у ТЦК: стало відомо, коли це можливо "без наслідків"

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

Як йдеться у роз'ясненні, поважними причинами неприбуття до ТЦК та СП у строк, визначений у повістці, визнаються: перешкода стихійному характеру; хвороба громадянина; військові дії на відповідній території та їх наслідки чи інші обставини, що позбавили його можливості особисто прибути у визначений пункт та строк; смерть його близького родича (батьків, дружини (чоловіка), дитини, рідних брата, сестри, діда, бабусі) чи близького родича його дружини (чоловіка).

У разі неприбуття громадянин зобов'язаний повідомити ТЦК та СП про причини у найкоротші терміни, але не пізніше трьох діб. Після цього необхідно прибути до ТЦК та СП протягом 7 календарних днів.

Причини неявки підтверджуються документами відповідних уповноважених державних органів, установ та організацій (державної та комунальної форм власності).

Читайте також на порталі "Коментарі" — поліція примусово доставлятиме до ТЦК військовозобов'язаних: подробиці.

Також видання "Коментарі" повідомляло – в Україні набув чинності закон про мобілізацію, який зобов'язує всіх військовозобов'язаних від 18 до 60 років протягом двох місяців оновити свої військово-облікові дані. Серед спірних моментів – ситуація з "бронюванням", з електронним кабінетом (Резерв+) для військовозобов'язаних, призовників та резервістів, з іншими моментами, включаючи посилення покарання для ухилянтів. Експерти продовжують аналізувати для порталу "Коментарі" ситуацію з мобілізацією та навколо неї.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://army.gov.ua/qa
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

СлаваУкраине !

24 травня 2024, 10:12

а зачем сообщать ? есть статья 63 !


Новини