Головна Новини Суспільство Війна з Росією Не поступається HIMARS: Україна отримала від Франції далекобійну систему залпового вогню
commentss НОВИНИ Всі новини

Не поступається HIMARS: Україна отримала від Франції далекобійну систему залпового вогню

Резніков додав, що передача французького озброєння ЗСУ – це видимий результат дружби президентів України та Франції Володимира Зеленського та Еммануеля Макрона

29 листопада 2022, 16:00
Поділіться публікацією:

В Україну прибула реактивна система залпового вогню (РСЗВ) LRU із Франції. Як передає видання "Коментарі", інформацію в Twitter підтвердив міністр оборони України Олексій Резніков.

Не поступається HIMARS: Україна отримала від Франції далекобійну систему залпового вогню

Реактивна система залпового вогню (РСЗВ) LRU. Фото: із відкритих джерел

"Четвертий брат у Long Hand Family, LRU із Франції прибув до України LRU із Франції прибула до України. Українська армія тепер ще потужніша для стримування та знищення ворога", — написав Олексій Резніков у Twitter.

Міністр наголосив, що це видимий результат дружби між президентами України Володимиром Зеленським та Франції Еммануелем Макроном.

РСЗВ LRU – це французька модифікація американської реактивної системи залпового вогню M270. РСЗВ побудовано на гусеничній базі БМП "Бредлі". Пускові установки оснащені Європейською системою керування вогнем (EFCS). Залежно від модифікації LRU має дальність польоту снарядів щонайменше 80-85 км.

Читайте також на порталі "Коментарі" — де Росія там розруха: про що говорить заява Зеленського – який прогноз війни в Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – моніторингова група Беларускі Гаюн повідомила, що Росія перекинула до Республіки Білорусь (РБ) великий ешелон з військовою технікою: не менше 15 одиниць ЗРК "Тор-М2" та 10 одиниць інженерної техніки. Тим часом, самопроголошений білоруський президент Олександра Лукашенка продовжує "качати" тему необхідності мирних переговорів між Україною та Росією, запевняючи, що їм заважають США. Чого і чому найближчим часом очікується Україна з боку Білорусі? Журналісти "Коментарів" із цим питанням звернулися до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

29 листопада 2022, 16:48

Навіть у Імперії зла, на Росії, є чому вчитися. Хоча б тому, щоб замість корумпованих публічних осіб на посадах, міністрів, обслуги президента, виборних істот, мерів - говорили речники відомств. Як Путинський Песков, наприклад. Досить піарити і себе, і бородатого хлопчика Дюймовочку. Ніби завдяки вождю і сонце сходить. Це саме під його патронатом Україна стала як Афганістан і КНДР.


Новини