Головна Новини Суспільство Війна з Росією Не поспішайте брати російський паспорт: у Кабміні попередили про серйозні наслідки
commentss НОВИНИ Всі новини

Не поспішайте брати російський паспорт: у Кабміні попередили про серйозні наслідки

Отримання російського паспорта може призвести до серйозних проблем для українців

19 липня 2022, 13:10 comments1224
Поділіться публікацією:

Якщо громадяни України добровільно одержують паспорт Росії – це має розцінюватися як кримінальний злочин. Виняток може бути лише у тих ситуаціях, коли країна-агресора застосовує на окупованих територіях репресії, насильство, силою змушуючи отримати російський документ. Як повідомляє видання "Коментарі", про це заявила віце-прем'єр-міністр з реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Не поспішайте брати російський паспорт: у Кабміні попередили про серйозні наслідки

Російський паспорт. Фото з відкритих джерел

Віце-прем'єр зазначила, що за масовою видачею російських паспортів на тимчасово окупованих територіях ховаються зрозумілі плани ворога. За допомогою паспортів росіяни хочуть виправдати окупацію, війну, захоплення нових територій, озброєну агресію. Україна має чітким правовим регулюванням дати відповідь – на законодавчому рівні назвати військовим злочином із наступними покараннями таку примусову паспортизацію. Покарання мають отримати не лише ті, хто ініціює цей процес, а й ті, хто добровільно у ньому чує.

Варто зазначити, що нещодавно президент Росії Путін підписав указ про спрощення видачі російського громадянства для всіх громадян України. Раніше така процедура діяла лише для мешканців тимчасово окупованих районів Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей.                                                                                           

Читайте також на порталі "Коментарі" – новий рекорд: окупанти зазнали величезних втрат у живій силі на півдні.

Також раніше видання "Коментарі" повідомляло – Україна вже почала отримувати: секретар РНБО Олексій Данилов заінтригував дальністю нових снарядів HIMARS.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Ігор

19 липня 2022, 12:33

На першому плані, захист цивільних або евакуація - саме це першочергове завдання військових, а не території. За Конституцією і в світі - людина, найбільша цінність. За злочини проти людяності, проти своїх, УПА-тюремники будуть нести відповідальність у Нюрберзі. Як їх діди, Дем'янюкі, яких переслідували, знаходили навіть у схронах, і притягали до відповідальності.


Новини