Головна Новини Суспільство Війна з Росією Не було жодного мирного плану КНР щодо припинення війни в Україні: екс-глава МЗС зробив заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Не було жодного мирного плану КНР щодо припинення війни в Україні: екс-глава МЗС зробив заяву

Павло Клімкін заявив, що Китай не каже, що Росія має негайно вивести війська з території України

5 грудня 2023, 12:50
Поділіться публікацією:

Китай не пропонував жодного "мирного плану" щодо війни РФ проти України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Не було жодного мирного плану КНР щодо припинення війни в Україні: екс-глава МЗС зробив заяву

Китай. Фото: з відкритих джерел

Екс-міністр погодився з тим, що офіційний Пекін оприлюднив 12 принципів, але вони не мають жодного відношення до плану припинення війни, про який так багато говорилося.

"План – це послідовність кроків, гарантії їх виконання та тимчасові рамки, а Китай опублікував принципи. Перший – територіальна цілісність та суверенітет, але Пекін не каже, що Росія має прямо зараз вивести війська. Китайці кажуть, що декларують принцип, але хочуть обговорювати, як вони його розуміють. Тому тут простір для розмови з китайцями є", — сказав Павло Клімкін.

Дипломат додав, що нещодавні переговори президента США Джо Байдена та голови КНР Сі Цзіньпіна були успішними.

"Сі не хоче якогось негативу у відносинах із США, він намагатиметься відігравати стабілізуючу роль. Рано говорити про загальну стратегію США та Китаю, але щодо загальної тактики можна", — вважає колишній глава МЗС України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Китай відмовився інвестувати в "Силу Сибіру-2", поставивши РФ ультиматум.

Також видання "Коментарі" повідомляло – під час переговорів Сі Цзіньпін нібито дав обіцянку Джо Байдену, що найближчими роками не вторгнеться на Тайвань, який називає "потенційно небезпечною проблемою" у відносинах між КНР та США. При цьому щодо війн в Україні та на Близькому Сході, які також обговорювалися, позиція Китаю розходиться з позицією США, хоча на офіційному рівні висловлюється дуже розмито. Як оцінюєте підсумки зустрічі, виходячи із заяв та кулуарних припущень навколо неї? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини