Головна Новини Суспільство Війна з Росією Обов'язкова евакуація: на що можуть розраховувати люди від держави
commentss НОВИНИ Всі новини

Обов'язкова евакуація: на що можуть розраховувати люди від держави

Держава забезпечить евакуйованим людям транспортування, харчування, медичні послуги та проживання

26 серпня 2022, 19:34
Поділіться публікацією:

Обов'язкову евакуацію планують оголошувати у трьох областях України. Про це повідомила міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила під час цілодобового телемарафону.

Обов'язкова евакуація: на що можуть розраховувати люди від держави

Ірина Верещук. Фото з відкритих джерел

За словами Верещук, йдеться про Запорізьку, Миколаївську та Харківську області. Саме вони у черзі на обов'язкову евакуацію.

"Я не говорю про весь регіон, але деякі частини потребуватимуть обов'язкової евакуації, і ми до неї теж готуємося", — сказала міністр.

Також вона зазначила, що держава забезпечить евакуйованим людям транспортування, харчування, медичні послуги та проживання. Все це буде безкоштовним.

Крім того, для людей, яких евакуювали, передбачено виплати.

"Якщо це обов'язкова евакуація, 2200 грн на кожну людину відразу після прибуття поїзда або іншого транспортного засобу, що використовується при евакуації. А також 2000 грн на кожну дорослу людину, 3000 грн на кожну дитину чи людину з інвалідністю", — додала Верещук.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" інформувало про те, що в підвалах на ЗАЕС окупанти влаштували тортури. Російські загарбники використовують для знущань з людей струм, задушення через целофанові пакети, і навіть інші види тортур. Викрадають військові Росії переважно волонтерів, активістів та місцевих, які не підтримують "російський світ".

Також портал новин "Коментарі" писав про те, що російська армія зазнає величезних втрат в Україні - від цього Кремлю доводиться збільшувати чисельність війська. Докладніше про те,   як Кремль заповнить резерви, читайте у нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини