Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путіну потрібна жива сила, але без мобілізації: про що це говорить – як Кремлю заповнить резерви
commentss НОВИНИ Всі новини

Путіну потрібна жива сила, але без мобілізації: про що це говорить – як Кремлю заповнить резерви

Російська армія зазнає величезних втрат в Україні - від цього Кремлю доводиться збільшувати чисельність війська

26 серпня 2022, 13:04 comments2047
Поділіться публікацією:

Як повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), російський диктатор Володимир Путін "все ще намагається уникнути оголошення загальної мобілізації, про що свідчить досить скромне збільшення чисельності збройних сил РФ згідно з підписаним ним указом". Йдеться про збільшення штатної чисельності російської армії на 137 тисяч осіб. Про що говорять такі дії Путіна? За рахунок кого росармія може поповнювати резерви? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Путіну потрібна жива сила, але без мобілізації: про що це говорить – як Кремлю заповнить резерви

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Кремль сам себе загнав у кліщі: оголосити тотальну мобілізацію він не може

Аналітик, політтехнолог Олександр Кочетков зазначає, що рисою працівників радянських спецслужб є професійна брехливість. А Путін, акцентує він, зробив брехливість характерною рисою всієї РФ.

"Тому, коли йдеться про збільшення чисельності призову до армії РФ, то насправді це – елемент прихованої мобілізації, – пояснює експерт. – До їхньої армії наберуть більше молоді, ніж зазвичай, а потім, одразу після закінчення навчання, новобранців всіляко агітуватимуть переходити на контрактну службу. І після переходу на контракт – відправляти в Україну на забій".

За словами Олександра Кочеткова, така брехлива схема прихованої мобілізації дозволить Кремлю збільшити чисельних вояків проти України, але це будуть ненавчені, непідготовлені вояки.

"Загалом ситуація каже, що Кремль сам себе загнав у кліщі: оголосити тотальну мобілізацію він не може, оскільки це руйнує міф про могутню російську армію. А без мобілізації фронт в Україні скоро почне відкочуватися назад до держкордону", – прогнозує аналітик.

Збройні сили країни-агресора стикаються з кадровим дефіцитом

Голова правління Аналітичного центру "Донбаський інститут регіональної політики", співзасновник у Гуманітарній організації "Відповідальні громадяни" Енріке Менендес нагадує, що РФ – величезна країна з населенням 140 мільйонів осіб.

"Багато регіонів живе, м'яко кажучи, скромно. І вони завжди будуть джерелом поповнення живої сили. І ми маємо уникати ілюзій, що у противника закінчаться люди, яких він готовий кидати у топку війни", – попереджає експерт.

За його словами, бажання збільшити російську армію без сумніву пов'язане з війною, яку РФ веде в Україні.

"Нема сумнівів, що збройні сили країни-агресора стикаються з кадровим дефіцитом. Якби цього не було, вони б не набирали до армії в'язнів. І не проводили б насильницьку мобілізацію на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей, – пояснює Енріке Менендес. – І те, що за шість місяців після так званої "спеціальної військової операції" росіяни збільшують армію – це симптом. Симптом того, що війська, що вторгнулися, зазнають в Україні відчутних втрат".

Указ Путіна — визнання реальних втрат у російській армії, де кількість убитих та поранених може перевищувати 100 тисяч

Політичний аналітик Павло Нусс акцентує, що Путін підписав указ (той набирає чинності з 1 січня 2023 року), згідно з яким штатну чисельність Збройних сил Росії буде збільшено на 137 тисяч – до 2,04 мільйона осіб. Раніше, зазначає він, російські війська налічували 1 902 758 солдатів та офіцерів, у тому числі 1 013 628 військовослужбовців.

"Це визнання реальних втрат у російській армії, де кількість убитих та поранених може перевищувати 100 тисяч, – пояснює аналітик. – Путін програє війну і вживає відчайдушних дій".

Павло Нусс вважає, що треба стежити, скільки мобілізовано буде в Пітері та Москві, а скільки – у найбідніших регіонах Росії.

"Російська війна з Україною – тільки для бідних, тому що тільки вони можуть бути гарматним м'ясом, що не думає", – констатує експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у британській розвідці назвали справжню причину, чому РФ уповільнила наступ в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

77777

26 серпня 2022, 13:36

Развратные девки жаждут секса - приди и сними (без денег и подарков), просто секс, вот ---- https://tinylink.is/devka


Новини