Головна Новини Суспільство Війна з Росією Найближчий союзник РФ також хоче запустити виробництво "Шахедів": подробиці ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Найближчий союзник РФ також хоче запустити виробництво "Шахедів": подробиці ISW

Імовірно, на зустрічі міністри оборони Білорусі та Ірану обговорювали питання продажу озброєнь, зазначили американські аналітики.

1 серпня 2023, 08:15 comments1181
Поділіться публікацією:

Білорусь поглиблює співпрацю з Іраном у військовій сфері на тлі того, що обидві країни допомагають РФ вести повномасштабну війну проти України. Глава Міноборони Білорусі генерал-лейтенант Віктор Хренін під час візиту до Ірану на зустрічі з іранським міністром оборони — бригадним генералом Мохаммадом Реза Аштіані, міг намагатися укласти договір щодо безпілотників. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Найближчий союзник РФ також хоче запустити виробництво "Шахедів": подробиці ISW

Іранські дрони. Фото: з відкритих джерел

"Хренін та Аштіані, ймовірно, обговорювали питання продажу озброєнь під час своєї зустрічі. Білорусь, можливо, також намагалася укласти угоду про виробництво іранських безпілотників "Шахед" на своїй території", — зазначили аналітики.

В ISW додали, що глава іранського Міноборони відповідає за переговори щодо закупівлі та реалізації військової техніки.

31 липня Віктор Хренін прибув в Іран й провів зустріч з Реза Аштіані для підписання, зокрема, двостороннього плану про співробітництво о військовій сфері на поточний рік.

Варто зазначити, що РФ активно співпрацює з Іраном. Центр національного спротиву повідомляв, що російська сторона розглядає можливість налагодження виробництва "Шахедів" на білоруській землі.

Журналісти дізналися, що Росія будує на своїй території завод з виробництва таких дронів. Військовий експерт Роман Світан прогнозував, що коли прийде час — цей об'єкт просто підірвуть. Варто зазначити, що РФ вже не раз атакувала "Шахедами" Україну, є багато постраждалих, руйнувань та жертв.

Читайте також на порталі "Коментарі" — очікування від серпня – що важливого має вирішитися для України.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому Києву важливо отримати гарантії безпеки від США – чи можуть виникнути проблеми із Трампом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини