Головна Новини Суспільство Війна з Росією Найбільший виробник шин відхрестився від російського ринку
commentss НОВИНИ Всі новини

Найбільший виробник шин відхрестився від російського ринку

Рішення компанії Continental пов'язане з війною в Україні та завершенням 2022 року фіскального року

8 березня 2023, 15:17
Поділіться публікацією:

Як передає видання "Коментарі", на тлі масових антиросійських санкцій, запроваджених у зв'язку з повномасштабним вторгненням Росії до України, німецький виробник шин Continental заявив про продаж своїх активів у Росії. Як йдеться у заяві Continental, рішення також пов'язане із завершенням 2022 року фіскального року.

Найбільший виробник шин відхрестився від російського ринку

Шини. Фото: з відкритих джерел

"Війна – це також причина, через яку ми працюємо над контрольованим виходом з російського ринку. Він передбачає продаж наших бізнес-активів у Росії, таких як завод у Калузі", – зазначив голова правління та гендиректор Continental Микола Сетцер.

Continental AG – німецький виробник шин, автомобільної електроніки та інших комплектуючих. Акції компанії враховуються під час розрахунку індексу DAX. У списку найбільших компаній світу Forbes Global 2000 у 2022 році посіла 511 місце.

Заводи компанії розташовані у Німеччині, Бельгії, Чилі, Франції, Великій Британії, Португалії, Швеції, Люксембурзі, Чехії, Туреччині, Іспанії, Румунії та США.

Continental призупинила роботу в Калузі через російську агресію проти України і зупинила постачання своєї продукції до Росії ще у березні 2022 року.

Потужність російського підприємства становить близько 4 млн шин на рік, там випускали шини під марками Continental, Gislaved та Matador.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЗМІ дізналися, хто допомагає Путіну оминати нафтові санкції.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у своєму зверненні до співвітчизників президент України Володимир Зеленський наголосив на санкціях, які продовжують вводитися проти РФ. Він наголосив на необхідності розширити їх на російську атомну галузь, на "Росатом", усіх, хто причетний до ракетної програми та ядерного шантажу держави-терориста. Які шанси, що вдасться додавити російську "атомку"? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини