Головна Новини Суспільство Війна з Росією Навіщо Росія кидає на Україну ракети-пустушки, - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Навіщо Росія кидає на Україну ракети-пустушки, - експерт

Уже кілька разів під час масованих атак армією країни-терористки ЗСУ збивали ракети з імітатором ядерної бойової частини

27 січня 2023, 19:35
Поділіться публікацією:

Російська окупаційна армія використовує для обстрілів міст України незаряджені ракети-пустушки, щоб розосередити українську систему протиповітряної оборони, а також через брак бойових ракет. Про це в Телеефірі сказав керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, пишуть "Коментарі".

Навіщо Росія кидає на Україну ракети-пустушки, - експерт

Ракета Х-55. Фото: uk.wikipedia.org

“Одна з причин, чому це робиться, — для того, щоб спробувати обдурити нашу систему, спробувати використати нашу ракету, щоб збити їхню пустушку і так далі. Друга причина, про неї менше говорять, але вона є, — це те, що ставляться певні завдання всередині російського армійського командування, що необхідно поставити певну кількість ракет для завдання ракетних ударів. І коли не вистачає якоїсь кількості бойових ракет, наприклад, Х-55, а перед командиром підрозділу, командиром військової частини стоїть завдання забезпечити таку-то кількість, то вони можуть поставляти певну кількість, тільки в їхньому складі може бути така пустушка”, — сказав експерт.

На його думку, одна-дві ракети в комплексі не впливають на виснаження української ППО.

Як писали "Коментарі", 26 січня під Києвом українська ППО знову збила ракету Х-55 з імітатором ядерної бойової частини. Тоді армія держави-терористки запускала ракети Х-101, Х-555, Х-47 "Кинджал", "Калібр", Х-59 із літаків Ту-95, Су-35, МіГ-31К та кораблів з акваторії Чорного моря, пишуть "Коментарі". Всього за пів дня Росія здійснила 55 пусків ракет по Україні, з яких 47 знищили ЗСУ.

Аналітики зазначають, що так Росія реагує та намагається залякати український народ, через рішення союзників надати танки для боротьби проти російської агресії. На такі дії відреагувала амбасадорка США в Україні Бріджит Брінк, яка засудила такі дії Російської Федерації та назвала це стратегічним провалом президента Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини