Головна Новини Суспільство Війна з Росією Навіщо Путіну Авдіївка: які шанси у росіян захопити місто
commentss НОВИНИ Всі новини

Навіщо Путіну Авдіївка: які шанси у росіян захопити місто

Взяття Авдіївки є політично важливим для Москви - як було взяття Бахмута

8 листопада 2023, 09:10 comments1991
Поділіться публікацією:

На перший погляд могло здатися, що ситуація поблизу Авдіївки на Донеччині стабілізувалася, але насправді окупанти готуються до третьої хвилі атак на місто. Поки що їх стримують лише погодні умови. Навіщо Путіну це місто? Чому окупанти так завзято намагаються його захопити? Видання "Коментарі" розбиралося в цьому питанні, вивчивши думки експертів.

Навіщо Путіну Авдіївка: які шанси у росіян захопити місто

Путін та Шойгу. Фото: з відкритих джерел

З пропагандистською метою Путіну напередодні виборів і потрібна Авдіївка

Кандидат історичних наук, професор Празького університету, військовий експерт Юрій Федоров в ефірі FREEДОМ висловив думку, що російські загарбники публічно пояснюють таке прагнення окупувати Авдіївку військовою доцільністю. Втім, те ж загарбники говорили про Бахмут.

За словами Федорова, це місто не таке було важливе для них у військовому відношенні, а насамперед для того, щоб продемонструвати російському обивателю, що Кремль може досягати успіхів і захоплювати нові населені пункти.

Експерти зазначають, якщо росіяни шляхом неймовірних зусиль таки захоплять Авдіївку, то російська пропагандистська машина подаватиме це як велику перемогу. Буде навіть голосніше про це подаватися, аніж, коли РФ окупувала Бахмут.

"Путіну кров із носа потрібна якась перемога. Інакше виникає питання: а що робила російська армія протягом року в Україні, якщо вона нічого не досягла? Взяття Бахмута обернулося необхідністю захищати Бахмут... Отже, Бахмут – не перемога. Путіну потрібна перемога", – констатував Юрій Федоров.

Він додав, що ця перемога не менш важлива для російського командування на чолі з Шойгу та Герасимовим, яким уже потрібно продемонструвати Путіну, що вони здатні досягати успіху та виконувати поставлені завдання.

Головна загроза – це саме удар із флангів

Військовий експерт Павло Нарожний в ефірі "24 Каналу" заявив, що в Авдіївці хоч і складна ситуація, але поки що ЗСУ повністю її контролюють, ворог отримує по зубах. Це місто 9 років вже на самому "передку", воно тримається за рахунок того, що навколо нього збудовано потужний укріпрайон, який не так просто взяти. Для штурмів на місто окупанти застосовують, зокрема, авіацію та важку вогнеметну систему "Сонцепек".

Росіяни атакують із флангів – це головна загроза. Однак там розташована відкрита територія, ворожі колони йдуть у наступ чистим полем.

"Вони (росіяни – ред.) йдуть колонами чистим полем. Складнішого наступу немає. Так, вони тиснуть, але поки що це не виглядає як переможний наступ та серйозні успіхи", – зазначає експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — хто в оточенні Зеленського просуває ідею переговорів із РФ: про що говорить позиція Заходу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини