Головна Новини Суспільство Війна з Росією НАТО обіцяє більше допомоги Україні. В Альянсі заявили, хто несе відповідальність за війну
commentss НОВИНИ Всі новини

НАТО обіцяє більше допомоги Україні. В Альянсі заявили, хто несе відповідальність за війну

Північноатлантичний альянс погодився продовжувати підтримку для України та обіцяє координувати свої дії з союзниками

29 листопада 2022, 19:07
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

29 листопада, в столиці Румунії генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг пообіцяв надіслати більше підтримки для України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Європейська правда".

НАТО обіцяє більше допомоги Україні. В Альянсі заявили, хто несе відповідальність за війну

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. Фото з відкритих джерел

В Бухаресті почалась зустріч міністрів закордонних справ країн Північноатлантичного альянсу. За підсумками зустрічі міністрів, в НАТО пообіцяли координувати свої дії між зацікавленими сторонами, в тому числі з ЄС, країнами-союзниками та міжнародними організаціями. Альянс наголосив, що допоможе зміцнити і захистити України у війні з Росією.

"Спираючись на підтримку, надану до цього часу, ми допоможемо Україні зміцнити її стійкість, захистити її народ і протистояти російським дезінформаційним кампаніям і брехні", — пишуть у спільній заяві.

Окрім того, генсек НАТО Єнс Столтенберг запевнив, що союзники й надалі підтримуватимуть Україну.

"Усі союзники погоджуються з необхідністю збереження допомоги для України", — сказав Столтенберг під час спільної конференції з главою української дипломатії Дмитром Кулебою в Бухаресті.

Окрім того, Столтенберг заявив, що двері в НАТО відкриті для України. На зустрічі міністри наголосили, що усю відповідальність за війну несе Російська Федерація, яка порушує міжнародні права та принципи Статуту ООН. В НАТО вважають, що Росія постійно здійснює терористичні атаки по цивільним об'єктах та позбавляє доступ до необхідних базових послуг. Окрім того, міністри наголосили, що саме РФ винна у продовольчих проблемах найбільш вразливих країн.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про три можливі сценарії, коли НАТО зможе вступити у війну проти Росії.

Також "Коментарі" писали про заяву генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, де він назвав велику помилку Заходу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини