Головна Новини Суспільство Війна з Росією Наступне після Авдіївки: британська розвідка назвала місто, на яке націлилися росіяни
commentss НОВИНИ Всі новини

Наступне після Авдіївки: британська розвідка назвала місто, на яке націлилися росіяни

За даними британської розвідки, росіяни планують і далі просуватися на Донбасі, що захопити Часів Яр

7 березня 2024, 12:37 comments10217
Поділіться публікацією:

Найближчою тактичною метою російських загарбників у Бахмута є місто Часів Яр. Однак повномасштабний наступ малоймовірний. Як передає портал "Коментарі", такі висновки у своєму оновленому огляді озвучило Міністерство оборони Великобританії у Twitter (X).

Наступне після Авдіївки: британська розвідка назвала місто, на яке націлилися росіяни

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Британська розвідка зазначає, що російські окупаційні війська продовжують атаки з метою розширити контроль над містом Бахмут, яке Росія захопила у травні 2023 року. Війська просунулися, щоб зайняти східну частину села Іванівське, та атакують українські позиції у Богданівці.

За даними британської розвідки, на цьому напрямі найближчою оперативною метою Росії майже напевно є захоплення Часового Яру, розташованого приблизно за 5 км від лінії фронту.

"Незважаючи на деякі поступові тактичні успіхи, малоймовірно, що російські війська зараз зможуть розпочати повномасштабну атаку на місто", — зазначають у Міноборони Британії.

Читайте також на порталі "Коментарі" – третій рік повномасштабної війни з Росією розпочався для України проблемно. Ми маємо брак боєприпасів, є величезні проблеми з комплектацією частин і підрозділів. Як наслідок, росіяни захопили не лише Авдіївку, а й продовжують наступати, беручи під контроль сусідні населені пункти. Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" перебіг російсько-українського протистояння та те, як ситуація може розвиватися далі.

Також видання "Коментарі" повідомляло – українські захисники зуміли витіснити російських окупантів із села Тоненьке на захід від Авдіївки. Про це пише оглядач "BILD" з аналізу відкритих даних Юліан Ріпке з посиланням на відеозаписи з місця боїв.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини