Головна Новини Суспільство Війна з Росією Настає критична фаза війни: генерал Павлюк розповів, що це означає
commentss НОВИНИ Всі новини

Настає критична фаза війни: генерал Павлюк розповів, що це означає

Командувач Сухопутних військ генерал Павлюк попередив, що Москва хоче окупувати Київ

10 травня 2024, 16:47
Поділіться публікацією:

Настання критичної фази війни в Україні варто очікувати у найближчі 2 місяці. Як повідомляє портал "Коментарі", таким прогнозом в інтерв'ю "The Economist" поділився командувач Сухопутними військами України генерал Олександр Павлюк.

Настає критична фаза війни: генерал Павлюк розповів, що це означає

Олександр Павлюк. Фото: з відкритих джерел

Командувач уточнив, що у разі нового масованого наступу російських окупаційних військ – захист Києва буде одним із найголовніших завдань.

За словами Олександра Павлюка, путінський режим не забула про своє прагнення захопити столицю.

"Це серце України, і ми знаємо, яку ключову роль відіграє оборона столиці в майбутньому... Росія знає, що якщо ми отримаємо достатньо зброї протягом місяця або двох, ситуація може обернутися проти них", — заявив Павлюк.

Водночас Павлюк уточнив, що українські війська готуються до будь-якого сценарію та оборонятимуть столицю. Вже зараз ЗСУ готують нові бригади і передбачається, що якісь із них розгорнуть у Києві. Як сказав Павлюк, йдеться про підготовку 10 формувань.

За словами командувача Сухопутних військ, одна з найголовніших проблем армії полягає у нестачі техніки, а не людей.

Також видання "Коментарі" повідомляло – начальник сил оборони Харкова розповів, що відбувається на Харківщині та до чого готуватись.

Раніше "Коментарі" повідомляли – ситуація на фронті залишається вкрай складною для України. Поки партнери тягли за допомогою, а ми самі з мобілізацією, Росія поставила економіку на військові рейки, не зупиняла мобілізаційні процеси, вербувала найманців, набиралася військового досвіду, робила уроки з минулих помилок. Є низка факторів, які можуть допомогти нам здобути перемогу, але, на жаль, не все залежить тільки від нас. Тим часом окупанти знову облизуються на Харків, продовжують шалено штурмувати Часів Яр та інші міста Донеччини. Проте ЗСУ продовжують триматися, а українська дипломатія працюватиме на їх посилення та наближення справедливого світу. Особливості військового та дипломатичного фронтів портал "Коментарі" обговорив із експертами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини