Головна Новини Суспільство Війна з Росією Наскільки дотепер є активною мережа росагентів в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Наскільки дотепер є активною мережа росагентів в Україні

Російським військам вдалося «корумпувати об’єкти» та вербувати українців – іноді навіть під сфальшованими приводами

29 березня 2023, 20:50
Поділіться публікацією:

Росія розгорнула широку мережу секретних агентів в Україні перед повномасштабним вторгненням. Понад те, ця мережа досі є “життєздатною” і попри тисячі арештованих зрадників забезпечує постійний потік розвідувальної інформації для російських військ. Такі дані оприлюднили розвідувальники і аналітики у новому звіті Королівського об'єднаного інституту оборонних досліджень (RUSI), пишуть "Коментарі" з посиланням на "Голос Америки".

Наскільки дотепер є активною мережа росагентів в Україні

Мережа секретних агентів Росії, створена до війни, може і досі діяти в Україні

"Згідно з опублікованим звітом, російські спецслужби завербували в Україні широку агентурну мережу напередодні вторгнення, від чого досі продовжують отримувати вигоду", — цитує звіт видання Newsweek.

Ще рік тому, нагадує видання, у зверненні 1 квітня 2022 року президент України Володимир Зеленський обіцяв “великі проблеми за співпрацю з гауляйтерами або окупантами напряму” і тим, хто “пішов в гауляйтери”, президент порадив робити собі “прописку десь у Ростові”. За інформацією журналістів видання, тисячі людей, звинувачених у співпраці з російським урядом, були затримані з початку війни в Україні.

Агентуру Москви звіт інститут RUSI називає "внутрішньою загрозою", яка “обмежила здатність України підготувати країну до війни у 2022 році”. Згідно із аналітикою інституту, російським військам вдалося "корумпувати об’єкти" та вербувати українців – іноді навіть під сфальшованими приводами. Тобто українці можуть бути впевнені, що збирають дані для Києва, а насправді їх дії приносять у кінцевому підсумку користь Москві.

"Крім того, звіт свідчить, що людей в Україні вербували агенти, які проникли в українську політичну чи економічну еліту. Деякі з них працювали на Росію вже упродовж десятиліть. І хоча деякі з тих, хто працював на Кремль, були ідентифіковані, чимало з їх операцій все ще не викрито", — попереджають автори звіту.

На думку аналітиків, значна частина агентури Росії як в Україні, так і в інших країнах продовжує активно діяти. Одним із завдань спецагентів Росії, наразі безрезультатним, було спровокувати  "внутрішню політичну кризу". Над цим працювали "впливові агенти в державних органах" в Україні.

Нагадаємо, "Коментарі" писали ще один прогноз: коли закінчиться війна в Україні.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що в ЗСУ сформовано ударні роти БПЛА. Безпілотники виконуватимуть розвідувальні та ударні місії. Наводитимуть артилерію, допоможуть воїнам бути максимально ефективними під час міських боїв та зберігати життя.

Читайте також на сайті "Коментарі" – армія РФ окупувала 80% морської берегової лінії України: Що потрібно для звільнення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини