Головна Новини Суспільство Війна з Росією Народна депутатка пояснила за яких умов може бути мобілізація жінок
commentss НОВИНИ Всі новини

Народна депутатка пояснила за яких умов може бути мобілізація жінок

Народна депутатка Інна Совсун розповіла про проблеми мобілізації жінок в Україні.

19 грудня 2023, 17:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Нардепка від партії "Слуга народу" Мар’яна Безугла оголосила, що у новому законопроєкті буде мобілізація жінок. Інша народна депутатка Інна Совсун пояснила при яких умовах може відбутись мобілізація жінок та які проблеми потрібно вирішити для реалізації цього плану. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Новини.LIVE.

Народна депутатка пояснила за яких умов може бути мобілізація жінок

Мобілізація жінок в Україні. Фото з відкритих джерел

За словами Інни Совсун ініціатива про мобілізацію жінок мала б йти від Володимира Зеленського або Валерія Залужного, а не інших депутатів в ВР.

"Мала б бути заява — друзі, ми або програємо війну, або треба приймати складне рішення про мобілізацію жінок", — говорить Совсун та додає, що "небезпечно, коли такі заяви виходять в незрозумілий спосіб".

Народна депутатка пояснила, що у мобілізації жінок не може бути простих рішень, а тема складна і її потрібно детально обговорювати. Совсун говорить, що не має заперечень щодо мобілізації в Україні жінок, однак наголошує на проблемах, які можуть виникнути.

"Якщо це треба для оборони, значить це треба для оборони. Якщо є обґрунтування, інструмент і механізми — треба говорити", — сказала Совсун.

Інна Совсун вказує, що потрібно реалізувати та проробити основні питання за якими здійснюватиметься мобілізація жінок. Наприклад, чи є форма та необхідне забезпечення для мобілізованих жінок. Чи будуть підлягати мобілізації ті жінки, які мають дітей та чи буде закритий для них виїзд з України. Для визначення таких цілей нардепка пропонує створення робочої групи при Міноборони.

За словами Інни Совсун законопроєкт про мобілізацію в Україні, який буде включати і жінок, може лише зафіксувати базові речі при комплексній програмі дій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колишній командир "Айдара" розповів, де ховається 80 тисяч ухилянтів, яких можна мобілізувати.

Також "Коментарі" писали про лейтенанта ЗСУ, який пояснив, чи існують підрозділи, де мобілізований не загине у першому бою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини