Головна Новини Суспільство Війна з Росією Екскомандир "Айдара" розповів, де ховається 80 тисяч ухилянтів, яких можна мобілізувати
commentss НОВИНИ Всі новини

Екскомандир "Айдара" розповів, де ховається 80 тисяч ухилянтів, яких можна мобілізувати

Військовий експерт Євген Дикий пропонує скасувати відстрочку для студентів, які отримують другу вищу освіту. Таким чином можна буде залучити 80 тис. осіб для мобілізації в Україні.

19 грудня 2023, 09:44 comments1845
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Ветеран АТО та колишній командир "Айдара" Євген Дикий заявив, що Верховна Рада може кількома законами поповнити мобілізаційний ресурс на 80 тис. осіб, які уникають мобілізацію в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв’ю Дикого для видання "Фокус".

Екскомандир "Айдара" розповів, де ховається 80 тисяч ухилянтів, яких можна мобілізувати

Ветеран АТО закликав скасувати відстрочку для студентів, які отримують другу вищу. Фото з відкритих джерел

Євген Дикий вважає, що депутати переклали значну частину своїх обов’язків на ТЦК, а в країні під час війни працюють закони мирного часу. Таким чином для ухилянтів існує велика кількість різних варіантів для уникнення мобілізації, тоді як від ТЦК очікують результат.

Таким чином ветеран АТО пояснює діяльність співробітників ТЦК, які змушені проводити рейди по ТРЦ, спортзалах та вдаватись до насильницьких методів доставки у військкомат.

"Коли людину витягують з маршрутки і забирають в ТЦК, то це вже майже викрадення і такі випадки треба припиняти і карати дуже жорстко", — говорить Дикий та додає, що співробітники ТЦК у маршрутках можуть залучити до мобілізації лише кілька людей, однак репутація армії страждає набагато більше.

За словами військового експерта військкоми часто вдаються до таких дій через тиск зверху. Євген Дикий пояснює, що кількома законами можна полегшити роботу для ТЦК та мобілізувати 80 тис. чоловіків, які ховаються від призову за отриманням другої вищої освіти.

"Скасування відстрочки для отримання другої вищої освіти здатне збільшити мобілізаційний ресурс до 80 тисяч осіб", — вважає Дикий.

Колишній командир "Айдара" пояснює, що ці люди мають вже одну вищу освіту, тому їх можна відправляти на кілька місяців на курси лейтенантів. Згодом ці військові могли б очолити взводи, або відділення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Євген Дикий назвав місто, де перебуває найбільше ухилянтів від мобілізації в Україні.

Також "Коментарі" писали про посилення мобілізації. У двох містах почали офіційно роздавати повістки по квартирах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

19 грудня 2023, 10:27

Про депутатів суддів чиновників податківців він мовчить. Мовчить про купу приватних охоронців які охороняють заможні тіла. Мовчить про мажорів які влаштовують перегони на дорогих машинах. Подвійні стандарти коли мобілізують тільки смердів.


Новини