Головна Новини Суспільство Війна з Росією Посилення мобілізації: у кількох містах роздають повістки по квартирах
commentss НОВИНИ Всі новини

Посилення мобілізації: у кількох містах роздають повістки по квартирах

У двох містах офіційно почали роздавати повістки по квартирах для посилення мобілізації в Україні та пошуку ухилянтів.

18 грудня 2023, 10:55 comments1305
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Щонайменше у двох українських містах представники ТЦК будуть ходити по квартирах та вручатимуть повістки можливим ухилянтам від мобілізації. Наразі таку практику роздачі повісток по квартирах запровадили у Запоріжжі та Полтаві.

Посилення мобілізації: у кількох містах роздають повістки по квартирах

Вручення повісток на квартирі. Фото з відкритих джерел

29 листопада на засіданні міської ради Запоріжжя ухвалили рішення про зміну підходу до мобілізації в Україні. Було створено понад 20 мобільних груп, до складу який входитимуть представники поліції, муніципальна варта, співробітники ТЦК та СП. Групи складені таким чином, адже вручати повістку мають право лише працівники ТЦК, однак поліція залучена для уникнення можливих інцидентів.

Рейд по квартирах відбуватиметься двічі на добу у неробочий час: вранці — з 7 до 9 години та ввечері — з 17 до 19 години. Зазначено, що ОСББ повинні допомагати мобільним групам, зокрема відкривати двері під’їздів. Перші рейди по квартирах почали здійснювати 2 грудня.

"Йде війна, а наш прямий обов’язок — допомагати ЗСУ, до яких належать ТЦК. Є основне завдання — оповіщення тих чоловіків, які повинні з’явитися до ТЦК та звірити там свої дані", — розповів перший заступник міського голови Олександр Власюк.

Крім Запоріжжя посилення мобілізації за подібним сценарієм відбуватимуться у Полтаві. Речник обласного ТЦК Роман Істомін пояснив, що представники ТЦК будуть ходити по під'їздах та спілкуватись з ухилянтами. Істомін наголосив, що наразі не йдеться про видачу бойових повісток, а лише тих, які передбачають прибуття до ТЦК. Мобільні групи у Полтаві ходитимуть по будинках з 7 до 10 ранку та з 17 до 20 вечора.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Михайло Федоров розповів, чи будуть вручати повістки через застосунок "Дія". 

Також "Коментарі" писали про народну депутатку, яка закликала мобілізувати жінок на війну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини