Головна Новини Суспільство Війна з Росією 5 підрозділів, де мобілізований не загине у першому бою: пояснення лейтенанта ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

5 підрозділів, де мобілізований не загине у першому бою: пояснення лейтенанта ЗСУ

Офіцер ЗСУ пояснив, чи існують підрозділи, де можна уникнути смерті мобілізованим та дав кілька військових порад.

14 грудня 2023, 10:05 comments2310
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Лейтенант Збройних сил України з позивним "Алекс" розповів, що одне з найчастіших питань, які він чує від цивільних про війну в Україні стосується підрозділів, де нещодавньою мобілізований солдат може уникнути смерті в перших боях. 

5 підрозділів, де мобілізований не загине у першому бою: пояснення лейтенанта ЗСУ

Військовий про підрозділи у яких можна уникнути загибелі. Фото з відкритих джерел

Лейтенант ЗСУ відреагував на питання про "топ 5 підрозділів, де мобілізований не загине у першому ж бою" та пояснює, що таких не існує, а все залежить від кількох факторів.

"Хочу всіх вас розчарувати, такого універсального підрозділу не існує, адже все залежить від конкретного випадку, від конкретної операції, її планування та підготовки до неї", — стверджує військовий.

Попри це офіцер вказує на кілька військових порад, які можуть допомогти вижити під час бойових дій.

"Варто звертати увагу на підготовку особового складу в підрозділі, командирів в тому числі. Починаючи від індивідуальної підготовки (такмед, інженерка, володіння зброєю), закінчуючи колективною підготовкою(взаємодія в складі підрозділу)", — пояснює лейтенант ЗСУ.

Військовий також прокоментував можливість уникнути смерті в перебуваючи у таких органах Міноборони як ГУР, СБУ та ССО. За словами офіцера "це не панацея від смерті на війні, це лише вершина вдосконалення". Лейтенант вказує, що піхота дає необхідний базовий рівень знань, який можна згодом підвищити у спецслужбах. 

"Прийти без бази в спецпідрозділи — те саме, що йти піхотинцем на штурм з нульовою підготовкою", — повідомляє лейтенант ЗСУ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що народна депутатка закликала мобілізувати жінок на війну.

Також "Коментарі" писали, що у Верховній Раді відреагували на електронні повістки для мобілізації в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини