Головна Новини Суспільство Війна з Росією Нардеп підтримала мобілізацію жінок: чим пояснила свою позицію
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп підтримала мобілізацію жінок: чим пояснила свою позицію

Нардеп наголосила, що в тилу є багато роботи, яку могли б виконувати жінки.

25 січня 2024, 10:22 comments1985
Поділіться публікацією:

Нардеп із фракції "Голос" Інна Совсун висловилася на підтримку мобілізації жінок, оскільки у Конституції не прописано, що захищати державу мають лише чоловіки. Проте йдеться про службу не безпосередньо на фронті, а й у тилу. Як передає портал "Коментарі", про це Інна Совсун заявила в ефірі ютуб-каналу "Це Ніхто Не Дивитись".

Нардеп підтримала мобілізацію жінок: чим пояснила свою позицію

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

"Немає популярної відповіді на це питання. Популярна відповідь полягає в тому, що жінок не можна мобілізувати, і президент сказав, що не підпише закон. (...) У нас у Конституції написано, що всі громадяни України мають брати участь у захисті державності. Не написано лише чоловіки або лише жінки. Для чоловіків прописано обов'язкову службу, але обов'язок захищати державу у нас записано для всіх", – зазначила нардеп в інтерв'ю Еммі Антонюк.

Більше того, ми маємо багато жінок, які вже служать, додала Інна Совсун.

Вона уточнила, що на такий крок треба піти, якщо це необхідно для потреб оборони держави, якщо ми говоримо, що без цього не витягуємо. Також це важливо з погляду забезпечення справедливості.

"Якщо це буде критично потрібне для оборони держави, і в нас не буде ким замінити частину людей, які служать в армії. При чому треба розуміти, що ви кажете про службу безпосередньо на передку, штурмовиками. Але насправді служба в армії – це часто робота в тилу, і там частину роботи жінки могли б виконувати", – сказала депутат.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на кого направлений законопроєкт про множинне громадянство: чи може він вплинути на мобілізацію. Експерти детально проаналізували ситуацію.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи варто знижувати мобілізаційний вік до 25 років і нижче: чи можуть опинитися у ЗСУ 18-річні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Соломія

26 січня 2024, 10:28

І чогож ти , Інна Совсун , велика патріотка сидиш в Києві, а не на фронті.Базікати може кожний і висувати ідеї. Покажи приклад. Повоюй хоть півроку, а тоді побачимо як заспіваєш

Алекс

25 січня 2024, 23:43

Ти подиви, - ЯК ЗРУЧНО! а давай МУЖЧИНИ в тилу , а жінки - в штурмовиках, не передовій! на передку! - а то торгували передком в цивільному житті - пора відпрацьовувати на фронті!! причому виловлювати жінок тими ж методами тцкакашників - ногами, в морду, по животі - і в бусики! а там пістолетом в голову, і по корпусу, по ниркам ногами, якщо обурюється сучасним методам мобілізації!! Рівноправья так РІВНОПРАВЬЯ! чи ні? а, біоінкубатори? "Популярна відповідь полягає в тому, що жінок не можна мобілізувати" - хто це сказав? МОЖНА! можна і ТРЕБА! Заради справедливості, хоча би! "Для чоловіків прописано обов'язкову службу" - а в АнтиКонституційному законі? "Також це важливо з погляду забезпечення справедливості." - ну так чого тоді це їм в тилу десь, в теплі? а мужчини - вмирайте та калічтеся в сирих окопах? Тото, ця криса признає, що зараз напряму йде цинічне порушення прав мужчин, сексизм по відношенню до мужчин, дискримінація та ущемлення мужчин по статевому признаку, мізандрія! хай говорить прямо. не скриває! і до кінця - ДО КІНЦЯ! "і в нас не буде ким замінити частину людей" - мужчина НЕ ДРУГИЙ СОРТ! Запамятай собі до кінця свого життя!

Алекс

25 січня 2024, 23:40

УКРАЇНЕЦЬ, Иди воюй сраный патриот! Только и смердишь в комментах!

Валерій

25 січня 2024, 16:43

А почему она не в военной форме до сих пор, она должна показать свое мнение на деле, как н.д. ее не слышно и не видно, чем она занимается, какая от нее польза в В.Р., а вот на службе в ВСУ будет вынуждена что то делать руками, а не языком, как "чудная" безуглая.

УКРАЇНЕЦЬ

25 січня 2024, 11:58

Цю верховну раду слуг мінори треба із землею рівнять!!! зеленський ворог України!!!


Новини