Головна Новини Суспільство Війна з Росією Нардеп Наталуха: Від мобілізації відкупилися виродки, яким нахчати на країну
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп Наталуха: Від мобілізації відкупилися виродки, яким нахчати на країну

Бізнес кратно збільшить фінансування ЗСУ, якщо будуть запроваджені нові умови бронювання працівників, про це у Фейсбуці повідоми нардеп Дмитро Наталуха, пишуть «Коментарі»

2 лютого 2024, 11:08 comments1630
Поділіться публікацією:

Нова концепція бронювання підприємцями працівників зменшить корупційні ризики, вважає Дмитро Наталуха.

Нардеп Наталуха: Від мобілізації відкупилися виродки, яким нахчати на країну

Нові правила бронювання можуть зменшити корупцію

За його словами, відкуповуватися — незаконно, це, справді, є заохоченням корупції.

"Відкупилися виродки і егоїсти, яким начхати на цю країну, на людей, які її захищають, і на те, чим ця війна закінчиться. Як і плювати вони хотіли і на економіку, і на ЗСУ, і на всіх нас разом узятих. Ми ж говоримо про кратне збільшення бізнесом фінансування ЗСУ за можливості збереження критичних співробітників, які якраз дозволяють бізнесу більше витрачати на оборону"
, — відзначив нардеп.

За його словами, нова модель пропонуємо збільшити фінансову участь бізнесу в підтримці українського війська. Щоби уникнути корупції, каже він, Верховна Рада пропонує перенести прийняття рішення щодо списку заброньованих осіб на підприємстві з держави — на керівника.

"Якщо керівник буде бронювати, наприклад новонайнятих працівників із сумнівним набором навичок чи досвіду — то сам колектив забунтує, а можливо — і повідомить відповіді органи. Тоді взагалі ніхто не забронюєтеся. Це — гра з нульовою сумою",
— говорить Наталуха.

Тобто, додає він, і колективу і керівництву потрібно буде знайти баланс і сформувати цей список таким чином, щоб колектив погодився увійти в цей список, бо ми говоримо про бронювання до 50% військовозобовʼязаних.

"Саме така форма самоорганізації мінімізує порушення і точно є кращою, ніж в цей процес би втручалась держава і в односторонньому порядку висмикувала б людей з колективу",
— впевнений нардеп.

Окрім того, він впевнений, що для "зароблянні" на бронюванні не будуть створюватися нові підприємства, адже буде діяти схема в 50% бронювання колективу.

"Як ви розумієте, "ділкам" або "зайцям" буде дуже проблематично знайти охочих прикрити їх і стати для їх броні фактично "донорами", які гарантовано лишаться без броні",
— додав Наталуха.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що народні обранці шукатимуть баланс у питанні мобілізації та справедливого бронювання працівників бізнесу.

Також "Коментарі" розповідали, скільки може коштувати бронь одного працівника для підприємств.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

2 лютого 2024, 15:42

О, еще один утырок из слуг нарисовался. А ты сам чего не в армии, такой охренительно патриотичный? Удобно, наверное, называть других выродкми сидя в мягком кресле кресле в раде и зная,что тебя никто ни в какой окоп не отправит.

Сергій

2 лютого 2024, 11:31

"Відкупилися виродки і егоїсти, яким начхати на цю країну, на людей, які її захищають... ", а серед тих, хто продає мабуть міністр оборони, в якого вся сім'я з американськими паспортами. Та й майже всі депутати.


Новини