Головна Новини Суспільство Війна з Росією Бронь від мобілізації: ЗМІ з'ясували, скільки може коштуватиме
commentss НОВИНИ Всі новини

Бронь від мобілізації: ЗМІ з'ясували, скільки може коштуватиме

В українському уряді обговорюють ініціативу, яка дозволить за певну суму уникнути мобілізації. Яка може бути ціна броні від армії.

29 січня 2024, 12:42 comments3182
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Народні депутати розглядають варіант бронювання підприємців та їх робітників від армії. За словами голови комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Дмитра Наталухи уряд обговорює суму броні від мобілізації на рівні 6-50 тис. гривень за місяць. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Фокус".

Бронь від мобілізації: ЗМІ з'ясували, скільки може коштуватиме

Скільки може коштувати бронь від мобілізації в Україні. Фото з відкритих джерел

Видання зазначає, що нардепи дискутують над ініціативою щодо бронювання військовозобов'язаних працівників. Крім сплати військового збору та інших податків, влада пропонує створити для бізнесу щомісячну ставку на бронь для військовозобов'язаних, щоб отримати додаткові кошти до бюджету. За словами Дмитра Наталухи першочергово розглядають бронь на великі підприємства, однак подібні правила можуть бути застосовані і до ФОПів.

Наталуха одразу відреагував на критику та заявив, що у воєнний час необхідно приймати важкі рішення, а усім категоріям суспільства неможливо догодити.

"Деякі мої колеги кажуть, що якщо ставку зробити меншою за 40 тис. гривень за бронь, то не потрібно було й починати. Нібито мале наповнення бюджету. Представники великих підприємств із сотнями працівників кажуть так: поставте планку 6 тисяч гривень, ми не витягнемо", — говорить нардеп про проблеми бронювання від армії.

Підтримує бронь від мобілізації президент Всеукраїнської асоціації компаній із міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник. За його словами в Україні є люди, які готові заплатити 10 тис. доларів за відстрочку від мобілізації. Тоді як інші платять шахраям за незаконний перехід кордону.

"Час зрозуміти, що не всі громадяни наважаться воювати. Буде правильно, якщо людину забронюють і гроші підуть до бюджету, а не ділкам", — пояснює свою позицію Воскобойник.

Нагадаємо, що ФОПи раніше мали бронь від армії, якщо виконували оборонне замовлення, або інші роботи від органів місцевої влади та військових адміністрацій. Така діяльність мала супроводжуватись відповідними документами та договорами. Однак Дмитро Наталуха наголошує, що це може створити умови для зловживань.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що військовий заявив про провал мобілізації. За його словами артилеристів та мінометників використовують, як піхоту.

Також "Коментарі" писали про Зеленського, який наполіг на необхідності справедливої мобілізації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Устим

30 січня 2024, 09:24

сирана живущая капитализмом напаривает войну за социализм

Партия 5.10

30 січня 2024, 00:55

Господи, когда уже путлер разбомбит Банковую и Грушевского со всей той мразью, что называет себя "шлюхами народа" ? Дохлый Зеленский это праздник для любого украинца ! Фашистская Украина должна быть уничтожена, потому что только тупорылые скотоукраинцы осуждают именно беженца, а не подлючего пограничника, что нагреб в свою потную руку взятку ! Сажать и расстреливать надо госслужащих, а не народ, который они гнобят за скот !

Sergey

29 січня 2024, 21:51

ПТНПНХ А чего же ты,такой умник,не с окопа кукарекаешь!?.. А скорее всего,чтобы просто посеять срач и увести народ от обсуждения крепостного права,которрое власть пытается ввести....

ККК

29 січня 2024, 21:17

ПТНПНХ, Нет мозгов утырок вали в европу пидорас!

ККК

29 січня 2024, 21:16

ПТНПНХ, Ублюдок пиши державной мовой тварь! И на фронт гнида! Земля тебя заждалась!

ПТНПНХ

29 січня 2024, 20:33

Всі хто нище написав коментарі одноклітинні дебіли і любителі "Русского мира" та російської мови. Може потрібно менше пиз***ти, а вчити рідну мову, прихвосні кацапські. Немає ума вивчити мову то шуруйте в рашку.

Роман

29 січня 2024, 16:13

Пусть своих детей из-за границы призывают , клоуны тупорылые

Ермаков

29 січня 2024, 15:59

Будете торговать патриотизмом и сплоченностью - развалите государство

Песков

29 січня 2024, 15:51

Даже в гитлеровской Германии такого не было. А в бандеровской Украине додумались и до такого - ученики превзошли учителя. Следующий шаг - строительство концлагерей с печами. У кого заплатить нечем - тот идёт в крематорий.

Зеленский президент

29 січня 2024, 15:25

Это отличный и высокодоходный бизнес- продавать украинцам бронь!!!


Новини