Головна Новини Суспільство події Бронь від мобілізації: у Раді розповіли, що хочуть врахувати у новому законопроєкті
commentss НОВИНИ Всі новини

Бронь від мобілізації: у Раді розповіли, що хочуть врахувати у новому законопроєкті

Нардепи шукатимуть баланс у питанні мобілізації та бронювання працівників бізнесу

30 січня 2024, 09:10
Поділіться публікацією:

Народні обранці шукатимуть баланс у питанні мобілізації та справедливого бронювання працівників бізнесу. Як передає портал "Коментарі", про це заявила голова партії "Слуга народу", голова Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк.

Бронь від мобілізації: у Раді розповіли, що хочуть врахувати у новому законопроєкті

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

Нардеп зазначила, що на сьогодні є велика кількість спеціальностей, працівників бізнесу, без яких може зупинитись та чи інша підприємницька діяльність. Тому питання мобілізації та справедливого бронювання співробітників було одним із ключових під час засідання Української ради бізнесу, яка об'єднує 119 бізнес-асоціацій, що працюють у різних напрямках економіки.

"Коли законопроєкт про мобілізацію знову зайде на розгляд Верховної Ради, для народних депутатів важливо буде оцінити, яким чином прописані процедури, пов'язані з бронюванням. Нині діюча процедура вимагає певного вдосконалення. Думаю, представників бізнесу буде почуто, щоб було знайдено баланс між необхідністю захищати наше держава та забезпечуватиме економічне зростання країни", – зазначила Шуляк.

Вона нагадала, що гроші на фінансування українського сектору безпеки та оборони надходять від українського бізнесу за рахунок сплати податків на території нашої держави, а не міжнародних партнерів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ситуація із законопроєктом про мобілізацію, який більше місяця не могла ухвалити Верховна Рада, відправивши його в результаті на доопрацювання до Кабміну, продовжує розбурхувати українське суспільство. Військові закликають припинити "цирк" навколо ухвалення цього документа, наголошуючи, що армії потрібні новобранці. Нардепи обговорюють тему мобілізації жінок. Але віз поки й нині там. Портал "Коментарі" продовжує з експертами обговорення актуальної теми мобілізації та пристрастей навколо відповідного законопроєкту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини