Головна Новини Суспільство Війна з Росією Нардеп Фріз не вважає законопроєкт про мобілізацію «лайтовим» для ухилянтів
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп Фріз не вважає законопроєкт про мобілізацію «лайтовим» для ухилянтів

В законопроєкті про мобілізацію є положення, які будуть накладати відповідальність на людей, які ухиляються від служби, проте тепер все відбуватиметься через суд, відзначила в коментарі «Громадському радіо» нардеп Ірина Фріз, пишуть «Коментарі»

1 лютого 2024, 16:36
Поділіться публікацією:

У новому законопроєкті про мобілізацію прописана достатньо жорстка позиція стосовно ухилянтів. Проте її треба використовувати і застосовувати, заявила народний депутат Ірина Фріз.

Нардеп Фріз не вважає законопроєкт про мобілізацію «лайтовим» для ухилянтів

Ухилянтів таки будуть карати

За її словами, до людей, які ухиляються від мобілізації, можна буде застосувати більш жорсткі вимоги, ніж раніше. Правда, додає вона, все тепер буде йти через суд.

"Те, що зараз через адмінсуд будуть накладати обмеження, заходи впливу — це те, що було переписано з попередньої статті відкликаного законопроєкту. Єдине, що вони зараз ідуть через суд, що є абсолютно правильним"
, — відзначила нардеп.

Окрім того, вона додала, якщо люди після обмежень не з’являться є чинне законодавство, зокрема, кримінальна відповідальність за ухилення від мобілізації.

"Я не погоджуюсь із тезою, що цей законопроєкт є "лайтовим" для ухилянтів. Достатньо жорстка позиція стосовно ухилянтів фіксується"
, — підсумувала нардеп.

Нагадаємо, як писали "Коментарі", ветеран АТО Євген Дикий вважає, що новий законопроєкт про мобілізацію написаний саме для ухилянтів. За його словами, з законопроєкту прибрали всі репресивні положення. Зокрема, експерт критикує відсутність кримінальної відповідальності за відмову від проходження ВЛК. Також Дикий вважає помилкою відмову надати особливі повноваження ТЦК щодо накладання санкцій на ухилянтів. Передача цього права суду приведе до колапсу судової системи, вважає ветеран АТО.  

При цьому, як повідомляли "Коментарі", співробітники СБУ заблокували нові схеми ухилення відмобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку. Зазвичай організатори таких схем пропонували втекти військовозобов’язаним в країни Європейського Союзу за підробленими документами. Вартість такої "послуги" становила до 12 тис доларів, залежно від терміновості виїзду.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://hromadske.radio/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини