Головна Новини Суспільство Війна з Росією Нардеп Чернєв розповів за яких умов можлива мобілізація засуджених
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп Чернєв розповів за яких умов можлива мобілізація засуджених

Народний депутат Єгор Чернєв вважає, що мобілізація засуджених може стати одним з інструментів поповнення лав ЗСУ. Про це він сказав в коментарі «РБК-Україна». Проте для цього потрібно виконати кілька умов, пишуть «Коментарі»

5 лютого 2024, 16:39
Поділіться публікацією:

Мобілізація засуджених, на думку заступника голови комітету Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Єгора Чернєва, є одним з інструментів, які можна використовувати.

Нардеп Чернєв розповів за яких умов можлива мобілізація засуджених

Є командири, які готові брати засуджених

"Але ми маємо розуміти, що це перш за все має бути добровільна мобілізація, по-друге мають бути все ж таки командири, які будуть погоджуватися і саме мабуть рекрутувати засуджених і розуміти, що з цими вони готові працювати, з цими не готові"
, — сказав він.

Нардеп розповів, що особисто знає командирів, які готові брати засуджених в свої підрозділи, окрім того, є і засуджені, які готові йти воювати на фронт.

"Я думаю, тут можна знайти рішення, яке буде влаштовувати всіх",
— підкреслив заступник голови комітету.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Міністерство юстиції України напрацювало зміни до законодавства, які надають право засудженим громадянам вступати до лав української армії. Чинні норми законодавства не дозволяють засудженим приєднатися до ЗСУ. Зокрема, такої можливості не мають, як ті, хто зараз відбуває покарання, так і ті, хто вже відбув покарання. Через норми чинного законодавства співробітники ТЦК відмовляють людям у мобілізації, якщо в них уже була судимість.

Проте не підтримує пропозицію мобілізувати засуджених в Україні голова комітету з питань нацбезпеки Олександр Завітневич. Він зазначив, що це його особиста думка, і пояснив, що виступає проти, оскільки у 50-х роках минулого століття, коли до збройних сил СРСР потрапили колишні в'язні, в армії з'явилася "дідівщина".

Проте, як писали "Коментарі", заступник командира 3-ї Окремої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін переконаний, що мобілізаціязасуджених осіб потрібна. На його думку, якщо грамотно організувати процес, такі люди можуть принести користь на фронті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.rbc.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини